Els veïns de Dalt la Vila, indignats amb la instal·lació de la fibra òptica al barri

  0
  116
  cablejat.jpg

  11/12/2013 – Les crítiques ataquen a la falta de control del govern municipal i destaquen que s’estan instal·lant caixes de connexions de “dubtosa qualitat estètica” a les façanes i cablejat aeri; l'oposició demana que s'aturin els treballs.

  Molts veïns del barri de Dalt la Vila de Badalona s’han mostrat indignats aquests darrers dies amb la instal·lació de la fibra òptica als seus carrers per part de Jazztel. La companyia va signar un conveni amb l’Ajuntament per implantar aquest servei a bona part de la ciutat, però el casc antic reserva certa excepcionalitat. Per salvaguardar el patrimoni històric i l’estètica dels seus carrers, Dalt la Vila compta amb una normativa específica recollida al Pla Especial de Millora Urbana (PEMU), que, segons entitats de la zona i part de l’oposició, no s’està respectant.

   

  Les crítiques ataquen a la falta de control del govern municipal i destaquen que s’estan instal·lant caixes de connexions de “dubtosa qualitat estètica” a les façanes i cablejat aeri, quan es porta molt de temps reclamant el soterrament de tots els cables del barri per millorar la imatge. En aquest sentit, PSC i ICV-EUiA han demanat que s’aturi la instal·lació i es dugui a terme una reunió amb el veïnat i els partits polítics.

   

  Des de la regidoria de Via Pública asseguren que tot s’està desplegant amb els permisos adequats i de forma correcta. El regidor Daniel Gracia argumenta, a més, que la companyia ha preguntat a cada finca si volia la instal·lació i que, en qualsevol cas, si no s’hi està d’acord, es pot renunciar.

   

  Des de l’associació de veïns admeten haver estar consultats per Jazztel, però consideren haver estat “enganyats”, perquè en cap moment se’ls hi va explicar que els treballs serien així. “No pot ser que nosaltres tinguem cura del més mínim detall estètic dels nostres carrers i una empresa arribi i faci el que vol. La sensibilitat del govern cap al barri és inexistent des de fa temps”.

   

  Avui mateix, el veïnat i el govern local mantindran una reunió per intentar arribar a una entesa.