Els veïns impulsen una iniciativa per posar ordre al “caos” viari del Centre

  0
  7be102be-a717-4191-8053-3a5741db820a.jpg

  20/06/2016 – L'AVV creu que la mobilitat i el trànsit han empitjorat els darrers anys i volen posar fre a la situació.

  Cotxes en doble fila, camions carregant i descarregant a qualsevol hora del dia, turismes estacionats a carrers en els que no s'hauria de poder ni circular…el centre de Badalona és un dels punts de la ciutat que rep més pressió viària i, amb el pas del temps, la situació ha anat empitjorant, expliquen els veïns.

   

  Hi ha conductors que circulen per la Rambla o carrer del Mar, o aparquen a vials de l'illa peatonal interior. Cada cop més, la gent fa el que li sembla, i això és un problema per al barri”, lamenta la presidenta de l'AVV del Centre, Conxita Gonzàlez.

   

  En aquest sentit, fa mesos que des de l'entitat es va comunicar a l'Ajuntament la demanda de renovar la senyalització d'alguns carrers i la reposició de jardineres, que ajuden a limitar les zones per les que es pot cicrular. Des de llavors, Mobilitat treballa conjuntament per anar complint el requeriment veïnal.

   

  L'entitat, tot i així, vol anar més enllà, i prepara una campanya de comunicació per recordar que bona part del Centre és “zona de prioritat peatonal”, que no es pot circular per qualsevol carrer ni a qualsevol velocitat, que no es pot aparcar o estacionar a molts dels carrers i que els camions no poden carregar i descarregar mercaderies a qualsevol lloc i hora.

   

  Preparen flyers per explicar la situació i repartir-los entre tots els usuaris de la zona, veïns i comerciants. “Tothom s'ha d'implicar perquè arribi. La idea és que la gent que ho fa malament sàpiga que ho fa malament. Molts cops és suficient amb explicar, en comptes de sancionar”, creu la representant veïnal. “Si un cop explicat, la campanya no fa efecte, hauran d'entrar en joc les sancions quer pertoquin”.