En Comú Podem guanya a 27 barris; el PSC, a quatre, i ERC, a tres

  0
  mapa badalona generals 2016.jpg

  27/06/2016 – Els de Domènech han repetit un gran resultats a pràcticament tots els barris; PSC ha guanyat dues zones més i ERC li menja terreny a CDC.

  En Comú Podem ha tornat a tenyir de color lila el mapa postelectoral d'aquest 26J a Badalona. La formació morada ha estat l'opció més votada a 27 dels 34 barris de la ciutat, en alguns de forma més àmplia que en d'altres. En alguns casos s'ha imposat al PSC por una diferència molt mínim, com en el cas de La Salut, on la diferència ha estat del 0,20%, o en els de Llefià, amb pocs punts percentuals de marge.

   

  També ha obtingut bons resultats, això sí, a les zones en les que no ha guanyat, en algunes de les quals s'ha quedat molt a prop. En pràcticament tots els barris, a excepcions comptades, han acumulat els de Xavier Domènech més del 20 i el 25% dels sufragis.

   

  El PSC, que el mes de desembre va ser la formació més escollida en dos barris, ha superat resultats i ha pintat de color roig quatre zones: La Pau, Lloreda, Sant Roc i la Mora. En tots ells, no obstant, ha estat per una diferència d'un o dos punts; d'altra banda, i com dèiem, s'ha quedat a les portes de recuperar barris com ara La Salut.

   

  ERC, pel seu costat, com a partit amb més creixement a la ciutat, li ha menjat terreny a CDC i s'ha fet fort a barris tradicionalment convergents. Els republicans s'han fet amb el triangle del districte 1: Centre, Casagemes i Dalt la Vila, amb diferències mes o menys ajustades respecte de CDC.

   

  Els barris amb més participació han estat els del districte 1 (Centre, Casagemes, Dalt la Vila, Progrés), tots al voltant del 70%, i, el que menys, Sant Roc, amb un 46%