Endesa instal·la una nova línia soterrània a Badalona i Sant Adrià

  0
  117

  13/06/2013 – La companyia estableix una nova línia que millora la qualitat i la continuïtat del subministrament a través d'una galeria paral·lela a la línia R1 de Rodalies.

  Endesa ha finalitzat recentment les obres d’instal·lació d’una línia subterrània de mitja tensió a 25 kV amb l’objectiu de millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric als clients dels municipis de Sant Adrià de Besòs i Badalona.

   

  L’actuació, que ha suposat una inversió de 85.000 euros aportats íntegrament per la companyia, ha consistit en l’estesa d’un cable de 765 metres de longitud. El nou traçat de línia, que s’inicia a la subestació Besòs i transcorre per l’avinguda Eduard Maristany, contribueix a la minimització de l’impacte visual de la infraestructura elèctrica, ja que en la seva majoria passa per una galeria subterrània paral·lela a la línia R-1 de Rodalies i al Trambesòs, creuant el riu, on enllaça amb la xarxa de 25 kV existent a la zona.

   

  La línia actual substitueix una altra de menor tensió i amb un recorregut molt irregular i serpentejant, de manera que amb l’actuació s’augmenta la capacitat del cable fins a 18 MW.

   

  Així doncs, els treballs milloren la seguretat i la qualitat del servei als clients dels dos municipis que depenen directament de la línia, Sant Adrià de Besòs i Badalona, i a més, doten la infraestructura de major capacitat per absorbir la càrrega d’altres línies en cas d’incidències.