Ensenyament manté el ‘no’ als dos P3 del Baldiri i el centre continua amb les protestes

  0
  IMG_6180.JPG

  06/06/2014 – La postura de la Generalitat és la mateixa i des de l’escola continuen les mobilitzacions; ahir van organitzar una cassolada a Llefià-La Salut.

  Divendres passat es va produir, amb resultats més aviat negatius, una de les reunions més importants dins el procés de manteniment o tancament de les dues línies de P3 de l’escola Baldiri Reixac. Després d’una setmana d’ampli consens i recolzament, en la que el Ple municipal va aprovar una moció unànime a favor del centre de Llefià i els grups polítics del Parlament de Catalunya es van comprometre a pressionar el Departament d’Ensenyament, les perspectives no eren del tot dolentes. La resposta per part de la Generalitat, no obstant, continua defensant que l’oferta de places està per sobre de la demanda i que el Baldiri passarà de dos a un grup de parvulari.

   

  La indignació de l’escola també s’ha centrat aquests dies sobre la regidoria d’Educació. En un comunicat, el col·lectiu va reprovar l’actitud del titular municipal, Juan Fernández, en la reunió amb Ensenyament, en la qual, diuen, no va defensar el P3. El regidor, per la seva part, assegura que s’ha recolzat la necessitat del segon grup de parvulari “per activa i per passiva”, que l’Ajuntament ha complert els seus compromisos pactant el cofinançament de l’ascensor i batallant en tot moment pel P3, però que, al capdavall, la decisió és d’Ensenyament i des del govern local “s’han esgotat totes les vies d’acció”.

   

  Des del passat divendres, les mobilitzacions de la comunitat educativa s’han mantingut. Dissabte mateix, un grup de pares i nens va marxar amb pancartes fins a la inauguració de l’estàtua de Manolo Escobar. Justament ahir, tanmateix, van organitzar una de les protestes més sonores de les darreres setmanes: una cassolada a la plaça del Che Guevara, a pocs metres de l’escola.