Es manté la imputació de l’exalcalde Jordi Serra per un suposat desallotjament irregular el 2010

  0

  02/07/2013 – El cas continua obert tot i que la Fiscalia demana el seu arxivament per absència de fets punibles i per la posició abusiva de la demandant.

  Aquest cap de setmana ha tornat a sortir a la palestra de l’actualitat el cas de desallotjament d’una dona i la seva caravana d’un espai del barri del Gorg que va acabar amb l’exalcalde socialista Jordi Serra i quatre funcionaris municipals imputats. El diari El Mundo publicava diumenge que el jutge que porta el cas ha decidit mantenir la imputació de tots cinc per presumpte desallotjament irregular, tot i el contrari parer de la Fiscalia, que ha sol·licitat l’arxivament de la causa en no considerar els fets punibles i creure que la posició de la demandant, la propietària de la caravana, és abusiva.

   

  Els fets es remunten a 2010. L’Ajuntament pretenia enderrocar un espai ruïnós del carrer Ponent, al Gorg, per poder avançar en la construcció del projecte del Port de Badalona i el seu canal. Dins la zona en qüestió, però, vivien en un remolc una dona, la seva filla i un home que no volien abandonar el que va ser durant anys el seu domicili. El Consistori va aconseguir una ordre del Tribunal Contenciós Administratiu de Barcelona per desallotjar la caravana i va procedir en aquest sentit. Més tard, però, l’instructor del cas que encara avui es tracta afirmà en l’acte, la informació del qual publica El Mundo, que la roulotte confiscada no era la que l’ordre del contenciós havia permés, ja que n’hi havia dues. El jutge assegura que la caravana que podia ser retirada ja havia estat traslladada l’any 2009 i que, en conseqüència, l’actuació dels funcionaris municipals, que treballaven per a una corporació llavors dirigida per Jordi Serra, havien comès una violació de domicili.

   

  Tot plegat va acabar amb la imputació de quatre alts càrrecs de l’Ajuntament i de l’actual exalcalde socialista –imputat més tard, a finals de 2011-. El jutge instructor va ordenar tornar la caravana als propietaris, que continuen vivint a Badalona i demanen una indemnització per desallotjament il·legal. La dona, segons El Mundo, manifesta que tenia uns drets adquirits dels terrenys que ocupava quan els fets van tenir lloc.

   

  El líder del PSC badaloní, Jordi Serra, explica que l’actuació va estar en tot moment dins la legalitat i corresponia a una ordre de desallotjament dictada per un tribunal. Prova d’això, diu, és la postura de la Fiscalia, que demana l’arxivament del cas. A més, assegura que, abans de recórrer al desallotjament, se li va oferir a la dona i als ocupants de la caravana diverses alternatives i pisos socials que haurien suposat, diu, una millora notable de les seves condicions de vida. L'Ajuntament ha recorregut l'acte del instructor.