Es multiplica el nombre de multes per estacionament al Centre

  0
  53
  centre multes.jpg

  05/11/2016 – La campanya viària per endreçar el centre peatonal de la ciutat va iniciar la seva fase sancionadora el passat octubre.

  L'Associació de Veïns del Centre va anunciar el passat estiu l'impuls d'una campanya de conscienciació per endreçar la situació viària de l'illa central pacificada de la ciutat. Els veïns portaven temps queixant-se del caos en el que molts dies es veu immersa aquesta àrea, sobretot entre el carrer de Mar i el carrer Prim, i van dissenyar un iniciativa per informar i demanar la col·laboració ciutadana, de forma conjunta amb l'Ajuntament. Un cop passat un període prudencial, però, va avisar el Consistori, les sancions s'enduririen, i així ha estat.

   

  A partir del 10 d'octubre, la Guàrdia Urbana va reforçar el patrullatge i la via de la multa a la zona, i els números han augmentat considerablement respecte d'anys anteriors. Fins l'inici de la fase sancionadora, la mitjana setmanal estava sobre les 13 multes per mal estacionament, indiquen fonts municipals. A partir del dia 10, i només la primera setmana, el número s'havia multiplicat fins a les 46 sancions.

   

  Entre l'inici de la campanya i finals de mes, la grua va efectuar 88 actuacions per mal estacionament, 21 més que el 2015; una mitjana de més de cinc serveis diaris en una zona de carrers molt delimitada.

   

  L'entitat veïnal es mostra prudentment satisfeta i admeten una lleugera millora, sobretot pel que fa a l'estacionament, un dels principals problemes de l'àrea pacificada. No obstant, afirmen que cal continuar treballant i que no serà fàcil reconduir certs hàbits.

   

  L'Ajuntament sospesa extrapolar aquesta campanya d'acció a altres barris de la ciutat que ho puguin requerir.