Esdeveniment a l’Olímpic d’una ‘criptosecta’ acusada d’estafa

  0

  El Palau Olímpic de Badalona acull del 8 al 10 d’abril l’esdeveniment IM Beyond Barcelona, impulsat per una organització internacional amb centenars de milers de seguidors arreu del món: IM Mastery Academy. Segons apunta El Confidencial, la Policia va detenir fa escasses setmanes a vuit persones d’aquesta organització, acusant-los d’integrar una trama criminal d’estafa piramidal mentre oferien formació financera.

  Les detencions es van dur a terme a Barcelona, Alacant, Madrid, Málaga, Tarragona i Santa Cruz de Tenerife. La firma Mastery Academy hauria captat a 2.500 persones “utilitzant mètodes pròxims als d’una secta”, convencent persones per invertir en criptomonedes i a la borsa per convertir-se en milionaris.

  Els detinguts, acusats d’estafa, publicitat enganyosa i pertinença a organització criminal, conformaven la cúpula d’una acadèmia que suposadament formava en transaccions financeres. Captaven les víctimes abordant-les en parcs públics o en esdeveniments presencials. Segons apunta El Confidencial citant fonts policials, Mastery Academy forma part d’un moviment més ampli anomenat Awaken Dreamers (Somiadors desperts), fundat als Estats Units. Funcionen com una congregació motivacional.

  Per assistir a un esdeveniment, l’organització cobra un elevat preu. La cita organitzada a l’Olímpic entre el 8 i el 10 d’abril ja ha venut totes les entrades disponibles. Per assistir-hi cal pagar 199 euros. Si vols participar-hi i obtenir l’entrada per la festa posterior, el preu és de 268 euros. Les dues entrades VIP costen 319 i 399 euros i el dret a veure l’esdeveniment en streaming té un preu de 149 euros.

  Les quantitats econòmiques exigides per l’organització per a la inscripció a la formació financera consistien en un primer ingrés de 200 euros i una quota mensual de 150 euros. Després que les víctimes captessin dues persones més, deixaven de pagar la quota mensual i, a partir de la seva tercera captació, començarien a cobrar mensualment. L’Ajuntament de Badalona està estudiant el cas i emetrà un comunicat properament. El Joventut és qui té la concessió per llogar l’Olímpic.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí