‘Estiu 1993’, de Badalona als Oscar

  0
  estiu1993_fotograma.jpg

  12/09/2017 – L'òpera prima de la badalonina Carla Simón, preseleccionada per competir en la categoria de Parla No Anglesa.

  L'Acadèmia de Cinema Espanyol ha seleccionat 'Estiu 1993', l'òpera prima de la badalonina Carla Simón, per competir com a candidata a la Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa en la 90a edició dels Oscars. El film competia amb 'Abracadabra' (Pablo Berger, 2017) i '1898. Los últimos días de Filipinas' (Salvador Calvo, 2016).

   

  D'aquesta manera, Estiu 1993 es converteix en la segona pel·lícula rodada en català que representarà Espanya als Oscar, després de 'Pa Negre' (Agustí Villaronga, 2011).

  La pel·lícula de Carla Simón es va estrenar en sales el 30 de juny i des d'aleshores acumula un bon nombre de premis i reconeixements. Al Festival de Berlín es va emportar el Premi a Millor Òpera Prima, a més del Premi de la Generació KPlus. Al Festival de Màlaga va guanyar la Bisnaga d'Or i al Festival de Buenos Aires, el Premi a la Millor Direcció.

   

  'Estiu 1993' segueix així el seu camí cap als Oscar, que celebrarà la seva 90a edició. En cas d'arribar a la selecció final, es convertiria en la primera pel·lícula rodada en català en optar a l'Oscar a la Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa.