Fan trontollar el líder (2-2)

0
    31

06/04/2014 – Punt de mèrit al camp del líder, en un partit d’anada i tornada, d’alternatives constants, on ha pogut passar de tot, que permet al Badalona continuar sumant i allargar el bon moment. Els de Piti Belmonte, a més, han acaronat fins i tot la victòria, després de remuntar un 1-0 en contra i situar-se per davant en el marcador al principi del segon temps, amb gols de Maestre i d’Abraham. Chamorro, en el tram final, ha frustrat el triomf escapulat. El 2-2, de tota manera, és un gran resultat, perquè els rivals directes en la zona baixa han punxat. La derrota del València Mestalla deixa la permanència a 9 punts, mentre que la distància respecte del descens directe es manté a 11. I tot plegat amb només 15 punts en joc.  Així, només un daltabaix pot impedir la permanència del Badalona, que la setmana que ve, a casa contra el Llevant B, tindrà l’oportunitat de segellar virtualment la salvació.

Tenint en compte les reduïdes dimensions del terreny de joc i la importància de les accions a pilota aturada, Piti Belmonte ha fet sortir en l'11 titulat Enric Gallego i Negredo, dos davanters centre, amb l’objectiu de guanyar alçada i tenir més opcions de rematada en les accions d’estratègia. I com era d’esperar, el matx ha estat un intercanvi de cops, amb la pilota d’una porteria a l’altra i moltes accions de perill en faltes i serveis de córner. El primer a intentar-ho ha estat Abraham, amb un xut llunyà desviat per Moragón, però qui ha colpejat ha estat el Llagostera, amb un penal comès per Velillas sobre Pitu, un dels jugadors més perillosos del Llagostera.  Enric Pi no ha perdonat fent l'1-0 (11’). Poc després Sellarès ha abandonat prematurament el terreny de joc, per culpa d’unes molèsties físiques, just abans que Maestre ha avisat que el CF Badalona no estava disposat a donar el seu braç a tòrcer. La seva rematada ha sortit desviada, però dos minuts després (24’), en un servei de córner executat per Abraham, ha fet l'empat  (1-1). Un gol molt protestat pels jugadors del Llagostera, perquè un jugador del Badalona que era en fora de joc ha fet el gest d’intentar rematar sense tocar, però, la pilota. El col·legiat, tot i que l’assistent ha aixecat la bandera, ha donat el gol com a vàlid. L’empat ha donat pas a uns minuts de bogeria. Pitu, en un xut de falta, ha fet lluir Marcos, i Aimar, abans del descans, ha xutat alt en una ocasió molt clara pels de Lluís Carrillo. El Badalona, abans de l’intermedi, també ha pogut  fer l’1-2, en una nova rematada de Maestre, que aquest cop ha sortit per damunt del travesser.

En la represa el Llagostera ha accelerat, i Chamorro ha tingut el 2-1 a les seves botes. Qui s'ha avançat de nou, però hab estat el Badalona, amb el 12è gol del curs d’un Abraham en ratxa. El davanter ha aprofitat una pilota en profunditat per plantar-se davant de l’àrea i superar Moragón amb una vaselina subtil. L’1-2, però, no ha aturat pas l’empenta dels de Lluís Carrillo, conscients que s’estaven jugant el liderat. Han posat setge a la porteria escapulada, però han topat una vegada i una altra amb un Marcos incommensurable. El porter del Badalona ha protagonitzat diverses aturades de mèrit, les més clares a peus d’Eloy Gila i Chamorro. Els de Piti Belmonte, pel seu cantó,  també han disposat d'ocasions de fer el tercer. Velillas, amb una vaselina i una rematada de cap, ha pogut sentenciar el matx. A vint minuts del final el tècnic escapulat ha fet entrar Joaquim per Enric Gallego amb la intenció de tranquil·litzar el matx, però en el tram final la insistència dels locals ha acabat amb el gol de l’empat, obra de Chamorro després d’una bona combinació amb Pitu (81’). Faltaven nou minuts en què el Badalona s'ha quedat amb deu per l’expulsió de Negredo, que ha vist la segona groga per protestar una falta inexistent de Maestre (també amonestat per Castillejo Álvarez, que no ha agradat ningú amb un arbitratge desconcertant). Per sort, però, els escapulats han pogut aguantar el 2-2 i fins i tot fer el tercer, en una darrera fuetada de Velillas al descompte. El davanter ha assistit Joaquim després d'una bona jugada personal, però la defensa del Llagostera, in extremis, ha tret la rematada del migcampista escapulat.

FITXA TÈCNICA:

Llagostera (2): Moragón, Aimar, Vallho, Lobato (Barnils, 77’), Enric Pi, Jordi López, Fullana (Tarradellas, 77’), Pitu, Salva Chamorro, Sellarès (Nuha, 16’) i Eloy Gila.

CF Badalona (2): Marcos, Ferrón, Fran Grima, Joan Castillo, Cárdenas, Maestre, Enric (Joaquim, 70’), Puigdollers (Sergi Gómez, 66’), Negredo, Velillas i Abraham (Lolo, 84’).

Gols: 1-0 Enric Pi, de penal (11’), 1-1 Sergio Maestre (24’), 1-2 Abraham (54’) i 2-2 Salva Chamorro (81’).

Àrbitre: Castillejo Álvarez, del comitè navarrès. Va expulsar per dues grogues a Negredo, del Badalona (88’). També va amonestar a Eloy Gila i a Moragón, del Llagostera, i a Maestre, Cárdenas i Abraham, del CF Badalona.