Figures de referència de la dansa i òpera tanquen les Nits al Port

  0
  gala_dansa_port_2017 (1).jpg

  21/07/2017 – El programa de divendres compta amb números de ballarins formats a Badalona que triomfen arreu i amb coreografies del Jove Ballet Clàssic.

  El darrer divendres del Festival d’Estiu de les Nits al Port de Badalona, com ja és habitual des de fa cinc anys, es dedica a la dansa en majúscula, i edició rere edició suma circumstàncies per refermar aquesta màxima. En aquesta ocasió, a l’elenc del Jove Ballet Clàssic de Badalona se sumen destacats “friends”, és a dir, persones formades a Badalona que ara triomfen a les millors companyies internacionals de referència, concretament vindran de vuit centres de primera línia. De manera que a l’escenari del Port s’hi concentraran ballarins d’origen local, amb les seves parelles habituals de ball, provinents del Real Conservatorio Mariemma, de la càtedra de dansa Alicia Alonso de la Universidad Juan Carlos I i de la Compañía Victor Ullate, de Madrid;  del Dresden Frankfurt Company Jacopo Gadani, del Ballet Theater Lineburg,  i del Semperoper Dresden, tots tres d’Alemanya; de l’Academie de Dance Princesse Grace, de Mònaco i de la Landerstheater Coburg, d’Àustria.

   

  Aquesta concentració de talent local, torna a casa pel juliol arran de l’aliança entre el Port i Marisa Yudes, directora artística del Jove Ballet Clàssic de Badalona que des de la seva creació ja fa cinc anys, pren el compromís amb Les Nits al Port d’aplegar ballarins professionals que són a diferents companyies d’arreu, nacionals i europees, que han estat alumnes de l’Escola i, o membres del Jove Ballet en el seu període de formació. Aquesta aposta de qualitat té per segon any consecutiu convidats d’excepció,  en un apartat previ i novedós: exalumnes del  D&D Summer Course vinguts d’arreu d’Europa i sota la direcció de David Makhateli oferiran, sota la direcció de l’exprimer ballarí del Royal Ballet, una exhibició amb la formula de la màster class a les 19h, en el mateix escenari a on tres hores després s’iniciarà la vetllada. En aquesta classe magistral, oberta  a tothom, també s’hi sumaran els membres del Jove Ballet Clàssic de Badalona i els “friends” vinguts d’arreu d’Europa. Aquest estatge, amb els mateix equip de professors, es fa a Washington, Tòquio i Panamà.

   

  Gala d’òpera, amb Tosca de Puccini com a protagonista

   

  També com a proposta consolidada, l’endemà, la nit de dissabte, la sisena i darrera nit del festival d’estiu de la ciutat, es dedica al bell canto. De manera que, dissabte a les 22h, s’oferiran extractes de l’òpera “Tosca” de Puccini amb les veus, també força conegudes al Port,  d’Angela Lorite i Carles Cremades, acompanyats al piano per Josep Buforn. El repertori de la nit d’òpera es completa amb d’altres peces clàssiques del gènere com El Gato Montes, de Penella, Orgia i Cantares, de  Turina, Polo, Amor Dolido i la Danza del Fuego, de Falla, la Canción del Velo de l’òpera Don Carlo de Verdi, Capricho Español de Rimsky Korsakov i Doña Francisquita i La Revoltosa, de Vives.  Algunes d’aquestes peces estan acompanyades amb coreografies de la Mestra Isabel Romero interpretades per ella mateixa i per les ballarines Anna Joya, Helena García, María Sepúlveda, Laia Alonso, Anna Canher, Lucía Grifasi, Natalia Invernó, Dana Pàmies, Mar Vidal,  i Mariona Roger, formació de Dansa Espanyola que coordina Isabel Romero, sota la direcció artística de Marisa Yudes.

  Totes les actuacions comencen a les 22h. L’accés al port és lliure, l’aparcament gratuït i es complementa amb oferta gastronòmica.  El Festival l’organitza Marina de Badalona, amb el suport de l’Ajuntament de Badalona i de diferents patrocinadors locals que hi col·laboren per mantenir aquesta cita estiuenca de referència.