Guanyem celebra una assemblea oberta als carrers de La Salut, on instal·larà la seva seu

  0
  95
  asamblea 100 dias.jpg

  02/10/2015 – Els regidors de govern de la formació han baixat al carrer per escoltar les queixes veïnals; la formació obrirà el seu local al passeig de La Salut.

  Guanyem Badalona ha baixat aquest dijous al carrer per captar en primera persona les crítiques i opinions de la ciutadania. Ho ha fet amb la celebració d’una assemblea oberta a la plaça del Che Guevara del barri de La Salut, una de les zones que, en principi i amb els resultats de les municipals en mà, podrien ser més adverses per a la plataforma ciutadana que lidera el nou govern local, sobretot per l’arrelament que l’anterior alcalde, Xavier Garcia Albiol, va aconseguir als seus carrers.

   

  Unes 150 persones es van apropar al cercle per escoltar i, alguns, per fer-se escoltar. L’acte va comptar amb la presència dels regidors de la formació Jose Téllez i Javi López i de l’alcaldessa Dolors Sabater, que va arribar més tard degut a un compromís polític. Els representants municipals van fer un repàs a les accions que el nou executiu ha escomès aquests primers 100 dies i, acte seguit, el micròfon va passar a mans del públic. Escepticisme, dubtes, queixes que trepitjaven diferents àmbits,com ara la sanitat, l’educació, i especialment els llibres de text, la neteja…

   

  L’intercanvi de parers va haver de tancar-se de forma precipitada degut a la pluja, però la sensació general d’una part del públic va ser de sorpresa: no és el de l’assemblea oberta enmig del carrer un format habitual per a la ciutadania en el que llançar les seves queixes als màxims mandataris locals. Alguns van marxar encara ancorats en el dubte; d’altres, satisfets per la proximitat i amb la sensació d’estar una mica més a prop d’un executiu que haurà de batallar molt al carrer si vol el crèdit de la majoria ciutadana.

   

  Per a aconseguir-ho, precisament, el format d’assemblea es repetirà de forma periòdica. Guanyem va constituir-se a cercles i atmosferes com les d’ahir,i els propis regidors afirmen que es mouen millor en un debat al carrer que als despatxos.

   

  Guanyem tindrà a La Salut la seva seu física

  Guanyem Badalona es va presentar a les municipals com una candidatura nova, formada per col·lectius de persones molt diverses i a través d’assemblees celebrades a escoles i espais públics. L’entrada al govern va ser una sorpresa i, fins ara, la plataforma no ha tingut un local propi on poder desenvolupar la seva activitat com a entitat política.

   

  Aquests dies, però, Guanyem està acabant de tancar l’establiment de la seva seu a un local del passeig de La Salut, on ha llogat un espai, el de l'antiga floristeria Ventura, en el que s’instal·larà durant els propers mesos, segons han confirmat fonts del col·lectiu. Encara que neguen qualsevol tipus d’estratègia política per incidir més en algunes zones de la ciutat, és evident que la candidatura, des de la seva elecció a les municipals, té el barri de La Salut com un dels seus objectius: a més d’instal·lar-s’hi físicament, l’alcaldessa és la regidora del districte i ha estat el districte escollit per valorar els 100 dies de govern.