ICV-EUiA, molest pel 12-O, no tanca la porta a un canvi de govern amb el PSC

  0
  59
  IMG_8964_1.JPG

  12/10/2016 – La polèmica d'aquest d'12-O ha provocat friccions al si del govern i ICV-EUiA es mostra disposat a explorar les opcions que puguin plantejar els socialistes.

  Les reaccions polítiques d'aquest 12-O s'han produït entre els partits de l'oposició, però també a l'interior del govern, on l'estabilitat a tres bandes entre Guanyem Badalona, ERC i ICV-EUiA s'ha vist tocada pel gest d'aquest matí. ICV-EUiA ja va deixar caure ahir de matinada un comunicat en el qual mostrava el seu desacord sobre la situació, que, considera, s'ha acabat convertint en una “confrontació identitària”.

   

  La nota arribava hores abans que sis regidors del govern, de Guanyem i ERC, obrissin les portes del Viver desobeint la interlocutòria del Contenciós Administratiu. Una acció de la qual ICV-EUiA no ha pres part, amb la qual no estan gens d'acord i que ha encés els ànims al grup ecosocialista.

   

  El regidor Àlex Mañas, un dels membres de l'executiu, s'ha mostrat molt molest amb els socis de govern per la polèmica d'aquest 12-O i titlla d' “incompetent” la gestió de recursos humans que s'ha dut a terme. També reproven la irrupció del govern espanyol i del PP per interposar-se en els acords que el govern havia assolit amb els sindicats en relació al calendari de festius i “confrontar la ciutadania”.

   

  La qüestió independentista és l'única que ha aixecat friccions visibles entre els membres de govern aquest mandat, sobretot a ICV-EUiA, que aposta per una via diferent a la de Guanyem i ERC pel que fa al sobiranisme català.

   

  La polèmica d'avui, doncs, trenca la tranquil·la estabilitat que, almenys de portes cap a fora, hi havia fins ara al govern tripartit. I és que ICV-EUiA es mostra obert a parlar amb el PSC per a emprendre un hipotètic canvi de govern. Els ecosocialistes no tanquen la porta a canvis, però apunten que no seria per fer fora ningú, sinó per reforçar el govern amb els socialistes. Sí han deixat clar que en cap cas tancarien un acord amb el PP, sigui quin sigui, i que seran lleials a l'actual pacte de govern. Aquest dijous, els dos regidors han estat presents a la Ciutat de la Justícia per tancar files amb els socis d'executiu.

   

  Des de Guanyem, de moment, han preferit no fer valoracions sobre les reaccions polítiques del company de govern ni de la resta de l'oposició.