ICV-EUiA proposa recordar les víctimes dels bombardejos feixistes a Badalona el 1938

  0

  01/05/2013 – La formació ecosocialista creu que cal fer un reconeixement pel tràgic nombre de víctimes civils badalonines que es van cobrar els bombardejos del 30 de juny de fa 75 anys.

  ICV-EUiA ha proposat a l’alcalde Garcia Albiol recordar el proper juny a les víctimes del bombardeig feixista a Badalona de 1938. Els avions italians enviats per Mussolini a lluitar en favor de Franco van fer nombroses batudes sobre Badalona, d’entre les que va destacar la d’un 30 de juny que aviat complirà 75 anys.

   

  Les bombes que van causar desenes de morts i ferits i van destruir més de 100 habitatges, es van concentrar a la zona del carrer Indústria i el barri del Progrés. Can Badrines, la Cros, el Cotonifici, la Campsa, el Gas i sobretot la Llauna en van patir els seus efectes, que van arribar fins la Cooperativa La Moral del carrer Güell i Ferrer.

   

  Al llarg de la Guerra Civil (1936-39) van ser nombroses les víctimes de la nostra ciutat, però aquests bombardeigs van tenir una significació especial, per les conseqüències directes en la població civil.

   

  Per això, el president del grup municipal ecosocialista, Carles Sagués, s’ha dirigit a l’alcalde per reclamar aquest reconeixement,  “amb la voluntat de recuperar la memòria històrica i en aquest cas, recordar uns fets que cal vetllar perquè no es puguin repetir mai més”.