ICV inicia una campanya contra la reforma de les pensions

  0
  pensions.JPG

  05/11/2013 – Els ecosocialistes engeguen aquesta campanya a tot el territori català; repartiran informació i organitzaran múltiples actes.

  Sota el lema “Les mentides del PP i la seva contrarreforma de pensions”, ICV engega una campanya per garantir el sistema públic de Seguretat Social a tot el territori català, amb octavetes, enganxines, la web www.pensionsimentides.cat i múltiples actes repartits pel territori.

   

  A Badalona, els verds impulsen la campanya amb l’objectiu d’arribar a tots els sectors de la població. El responsable de campanya, Antonio Camacho, creu que s’han de desemmascarar les mentides que justifiquen la contrarreforma del PP i explicar les alternatives que garanteixen la continuïtat del sistema públic de pensions. Segons Camacho, “El “pensionazo” amaga el negoci que hi ha darrera de la privatització del sistema de pensions. El problema no és la despesa pública sinó l’atur i la precarietat laboral”.

   

  Al Congrés dels Diputats, només Izquierda Plural ha proposat un text alternatiu a la contrarreforma del PP, amb alternatives concretes que “garanteixen el sistema públic de la Seguretat Social a curt i mig termini”. Els partits d’esquerra consideren que es pot garantir el sistema de pensions de forma immediata a través de propostes fiscals, canviant les bases de cotització, i lluitant contra el frau i l’economia submergida. Amb tot, “el factor clau per garantir un bon sistema de pensions és una ocupació de qualitat”, asseguren.

   

  ICV també denuncia que el govern del PP a Badalona és còmplice d’aquesta reforma que vulnera els drets més bàsics de la ciutadania.  Per això, segons la presidenta d’ICV Badalona, Aïda Llauradó, “quan Garcia Albiol aplaudeix als actes públics el paper dels pensionistes perquè aporten sovint l’únic ingrés de famílies senceres, és conscient que la contrarreforma de pensions del PP acabarà amb els pocs ingressos que garanteixen l’alimentació i necessitats bàsiques d’aquestes famílies”.

   

  A la seva proposta, ICV-EUiA també proposen eliminar despeses suprimint administracions dobles, eliminant les aportacions a l’Església Catòlica, retallant a la Corona i en despesa militar, i amb polítiques de mobilitat sostenible.