Incendi a un degradat solar del barri de Coll i Pujol

  0
  140220 Solar Vila Llebrera-Sta Barbara (3)_p.jpg

  24/04/2014 – Es tracta d'un solar, on va ser projectat el Corte Inglés, que es troba pràcticament abandonat des de fa temps i l'arranjament del qual porten mesos exigint els veïns.

  Fa mesos que els veïns es queixen de l’estat de deixadesa del solar situat al carrer Vila Vall-Llebrera, al barri de Coll i Pujol, i aquests dies s’han tornat a endur un bon ensurt. L’espai porta molt de temps en desús, cada cop acumula més brossa i això comporta diferents problemàtiques. Una d’elles va tenir lloc aquesta Setmana Santa, quan es va produir un foc, durant la matinada del dia 19, que va obligar els bombers a desplaçar-s’hi i treballar uns 20 minuts per apaivagar les flames, que van cremar una bona quantitat de matolls i escombreries.

   

  L’espai, que havia d’estar destinat a la construcció del Corte Inglés, va quedar en stand by i s’ha anat degradant amb el pas dels anys. Fa uns dos mesos, ICV-EUiA ja va reclamar al govern municipal que calia una neteja urgent, ja fos per part de la propietat o de l’Ajuntament de forma subsidiària.

   

  Fonts de la regidoria de Via Pública expliquen que es va requerir al propietari la neteja, desbrossat i arranjament del solar fa uns setmanes i que, davant la seva inactuació, s’ha obert un expedient disciplinari sancionador. Les multes d’aquest procés, expliquen, són de fins a 3.000 euros i se’n poden acumular vàries. En darrera instància, l’Ajuntament intervindria de forma subsidiària.