Iniciativa crida a l’entesa de l’oposició per fer fora de l’alcaldia a Albiol

  0
  49
  IMG_3729.JPG

  18/01/2013 – Així ho va expressar ahir després de decidir-ho durant l'assemblea local del partit; PSC veu una opció real d'alternativa; CiU vol sospesar meticulosament els arguments abans de pronunciar la seva postura.

  CiU va donar-hi peu, fa uns mesos, durant un ple municipal, i des llavors ha estat sobrevolant l'Ajuntament com una possibilitat remota però latent. Ahir Iniciativa de Badalona va reprendre la qüestió i va decidir en la seva assemblea emplaçar els grups de l'oposició a "treballar per acordar una moció de censura" contra l'alcalde Garcia Albiol.

  El partit presidit a la ciutat per Aïda Llauradó vol proposar un "nou govern compromès amb la radicalitat democràtica i social" i amb la participació ciutadana. El plantejament encara s'ha de posar en comú amb el company de coalició, EUiA, s'ha de debatre si els ecosocialistes estarien disposats o no a entrar en un executiu a tres bandes i, el més important, s'han d'asseure a parlar formalment amb PSC i CiU.

  El líder de la federació nacionalista, Ferran Falcó, relata que porten mesos i encara estan reflexionant sobre la possibilitat i els "arguments polítics" que duen a una possible moció de censura. Falcó considera que Iniciativa encara no s'ha plantejat "qüestions cabdals", com ara si tenen predisposició a formar govern, i que no aniran més ràpid per aquest anunci "que no aporta res de nou". CiU té clar que és més important que "el PP no torni a governar, abans que treure'l de l'alcaldia dos anys". Falcó no vol posar data, però afirma que properament es pronunciaran públicament.

  El PSC, pel seu costat, afirma que encara ha de plantejar en el si local del partit la possibilitat d'una moció, però el seu president, Jordi Serra, assegura que "l'alternativa és real". Serra creu que el PP ha provocat en dos anys "més escàndols que el PSC en 30", i que la "responsabilitat de ciutat està per sobre dels interessos electorals". "El pitjor és que es cremi la ciutat", conclou.