Jordi Fernández: “LeBron no és només números; és mentalitat”

  0
  jordi-fernandez.jpg

  21/06/2016 – El tècnic dels Canton Charge ha pogut viure des de dins el triomf dels Cleveland Cavaliers en les finals de la NBA.

   

  Abans de l’inici de l’eliminatòria decisiva davant Golden State Warriors, Jordi Fernández va pronosticar que els Cavs s’endurien la sèrie per un resultat de 4 a 3, forçant el setè partit. Pocs o gairebé ningú apostava que els de Tyronn Lue podrien complir amb les prediccions del tècnic badaloní, sobretot després de veure com els Warriors se situaven amb un 3 a 1 favorable després del quart encontre de la final.

   

  Protagonitzant una remuntada històrica, basada sempre en el lideratge de LeBron James i Kyrie Irving, Cleveland obraria la gesta guanyant tres partits seguits per remuntar l’eliminatòria; l’últim d’ells a Oakland (89-93). Un cop finalitzada la D-League, Jordi Fernández es va integrar dins del staff tècnic dels Cavs per afrontar el play-off. L’entrenador badaloní ho ha visctut tot des d’una posició privilegiada.  

   

  “Feia més de cinquanta anys que la ciutat esperava aquest moment. Tothom està molt content i la veritat és que hi ha una bona energia increïble”, manifestava Fernández en diverses intervencions realitzades al Basketaldia i a la COPE.

   

  “Les estadístiques existeixen per trencar-les. Mai ningú havia remuntat un 3 a 1 en una final. Crec que l’equip ha crescut i ha cregut molt en les seves opcions. Ha estat històric”, afegia el tècnic badaloní. Segons Jordi Fernández, “en unes finals aprens en cada partit”, ja que “les derrotes fan molt mal i els triomfs reforcen molt”.

   

  Sens dubte, l’entrenador de Canton (equip vinculat de Cleveland) té clar qui ha estat el gran artífex del títol de la NBA guanyat pels Cavaliers. “LeBron James és impressionant. Crec que ha aconseguit arribar a sis finals consecutives i ha guanyat tres anells. Estem davant d’un dels millors jugadors de la història del bàsquet. LeBron no només és els números; és com t’ajuda a competir amb la seva mentalitat”, destacava.

   

  L’entrenador de Badalona, el qual acumula ja set anys d’experiència a Ohio, també dirigiria bones paraules cap a Tyronn Lue, entrenador novell que ha aconseguit fer campions els Cavs. “Ha mantingut la compostura des del principi i ha fet treballar i millorar els jugadors”, relatava Fernández.