La badalonina Blanca González, campiona de Catalunya Junior en els 800 metres lliure

  0
  Blanca Gonzalez.jpg

  17/02/2015 – Amb una marca de 2 minuts i 18 segons, la jove badalonina. de la Unió Gimnàstica Esportiva de Badalona, va guanyar la prova de 800 metres lliure en pista cuberta a Sabadell.

  El passat diumenge, 15 de febrer, es va celebrar a Sabadell els Campionats de Catalunya Junior d’Atletisme en pista coberta, on la badalonina Blanca González, de la Unió Gimnàstica Esportiva de Badalona, va aconseguir alçar-se amb el títol de campionat de Catalunya al guanyar a la prova de 800 metres lliure.

   

  Aconseguir estar al més alt del pòdium, a priori, semblava poc viable, ja que partia en tercera posició, a més de dos segons de la primera, Sonia Nassare de l’ISS L’Hospitalet. No obstant, volia lluitar per aconseguir marca personal, així que en la mentalitat de l’atleta no estava lluitar per pujar al pòdium, sinó anar a per marca personal. Unes molèsties a l’esquena feia que dubtés sobre el seu possible rendiment a la cursa, però tot i això, Blanca González va afirmar que “no participar al campionat no era una possibilitat”.

   

  La cursa va ser trepidant i molt emocionant. González va sortir en primera posició i va liderar la cursa fins arribar als 450 metres, destacant que les dues primeres voltes les va fer a 35 i 37 segons respectivament. En aquell moment les dues atletes amb millor marca van fer un gran canvi de ritme i la van avançar, però l’atleta badalonina no es va quedar enrere i va accelerar. La tercera volta van fer-la en poc més de 33 segons i cap atleta semblava que es rendís, però a poc a poc, González va anar reduint distància fins col·locar-se primera a falta d’uns 150 metres per finalitzar la prova. La darrera volta va ser la més ràpida amb diferència amb 31 segons.

   

  Finalment Blanca González va finalitzar els 800 metres lliure en 2 minuts i 18 segons, no sent marca personal per poques dècimes, però des de la UGE de Badalona asseguren que  “aquest campionat era una bona oportunitat per desplegar el potencial que estava mostrant durant els entrenaments”. I esperen rebre més d¡’una sorpresa, ja que aquí de tres setmanes participarà al Campionat d’Espanya Junior de pista coberta, on podrà desplegar tota la seva capacitat.