La falta d’encert sentencia al Badalona

0
    36

21/10/2012 – L'esforç i un millor joc no han servit perquè els d'Albert Càmara aconseguissin treure algun punt de la visita al Balears. Els mallorquins han derrotat el Badalona per 2-0

Ni recuperant el bon joc i les oportunitats, el Badalona pot estar tranquil. Albert Càmara i el seu cos tècnic comencen a trobar-se en un carreró de complicada sortida. Els resultats no arriben i el bon o el mal joc ja sembla que incideix poc. Al final, l'equip acaba sent incapaç de tirar els partits endavant. Aquest matí, el Badalona ha perdut per 2-0 al camp de l'Atlètic Balears. El resultat pot titllar-se d'excessiu. I fins i tot d'injust. Però com els mèrits no sumen punts, i sí ho fan els gols, la qüestió és que avui l'Atlètic Balears té tres punts més i en canvi el Badalona segueix estancat en els deu. Perquè els mallorquins han sabut aprofitar les ocasions de què han disposat i han marcat dos gols i el Badalona no ha pogut fer-ne cap, perquè ha estat incapaç d'encertar ni una de les diverses oportunitats que ha tingut.

Repetint esquema i pràcticament onze, el Badalona volia millorar la imatge de diumenge passat. Fent-ho, era molt més probable que és pogués treure alguna cosa positiva de l'Estadi Balear. Però a vegades el futbol és tan incomprensible que un mal partit et reporta un punt i, per contra, un de força correcte no et porta més enllà de la desil·lusió. Perquè el Badalona no ha jugat avui un mal partit. O per ser més precisos: ha fet una bona primera part i una segona meitat més discreta. Cosa que resulta de fet encara més confusa, perquè ha estat justament durant els primers 45 minuts quan el conjunt betulià ha rebut els dos gols que han causat la derrota.

En els primers minuts del matx la igualtat ha presidit la comtessa. No ha estat una igualtat avorrida com la de la setmana passada, sinó més aviat activa, en què tant el Balears com el Badalona s'esforçaven en causar problemes a les defenses rivals. Bayón i Gabri han disposat de bones oportunitats per haver avançat al Badalona. El porter local Mackay i el desencert dels puntes escapulats han unit forces perquè la meta balear es mantingués a zero. Una nova ocasió de Gabri ha precedit el primer gol local. Roque ha finalitzat un ràpid i precís contraatac marcant. El gol ha semblat un episodi irrellevant, si més no pel Badalona, que ha seguit intentant buscar la porteria rival. Robert i Gabri han tingut a prop l'empat. Però la bona reacció badalonina s'ha topat amb el segon gol mallorquí en el més inoportú dels moments. Una falta llançada per David Sánchez ha estat rematada per Castillo i ha acabat en gol.

Aquest segon gol sí que ha enfonsat anímicament l'equip. En la segona part, i a mesura que passaven els minuts, la reacció era cada vegada més llunyana. El Badalona no sabia com refer-se dels dos gols locals. Massa atabalament i poc encert en les combinacions. Càmara ha tornat a confiar en Bueno. Però el canvi no ha resultat. De nou, amb un migcampista menys després de la sortida de Javi Moreno, el Badalona ha cedit el control del partit i ha perdut la batalla del centre del camp. Tot i tenir ara dos davanters, les ocasions ja no han arribat. L'equip era incapaç de generar-les. Les entrades de Ferrón i Juanma en els extrems tampoc han fet variar res. I encara sort que l'Atlètic Balears no ha fet el tercer. Joaquin ha estat expulsat al fer un penal, per doble amonestació. El golejador Perera ha tirat la pena màxima, però Marcos l'ha aturat. Potser amb onze, l'errada del penal hagués generat un efecte d'adrenalina en l'equip badaloní que l'hagués impulsat cap a l'empat. Però quedar-se en deu ha acabat de condemnar al Badalona.

FITXA TÈCNICA

Atlètic Balears: Mackay; Guillén, Rojas, Castillo, Sastre, David Sánchez, Mahoto, Roque, Femi (Juanpe 87'), Christian (Mathias 46'), Perera

CF Badalona: Marcos; Sobregrau, Marcelo, Pelegrí, Bermudo; Xavi Muñoz, Javi Moreno (Bueno 46'), Joaquin; Robert (Ferrón 67'), Bayón (Juanma 80'), Gabri

Àrbitre: Melián Socorro (col·legi de Las Palmas). Grogues: Dani Guillén (Atlètic Balears); Pelegrí, Sobregrau, Bayón (Badalona). Dobla groga: Joaquin

Gols: 1-0, Roque (minut 22); 2-0, Castillo (minut 37)