La FEB crida a files a diversos verd-i-negres

  0
  71033_1.jpg

  27/05/2015 – Recollim el llistat de jugadors del FIATC Joventut inclosos en les llistes de preselecció de la U20, la U19 i la U18 masculines.

   

  La Federació Espanyola de Basquet (FEB) ha fet públiques les llistes de jugadors preseleccionats per concentrar-se amb les seleccions U20, U19 i U18. Tots ells optaran a una plaça definitiva per disputar els diversos compromisos internacionals que afronten les seleccions inferiors d’Espanya.

   

  A la U20 masculina, tres jugadors del FIATC Joventut formen part de la preselecció (Agustí Sans, Alberto Abalde i José Nogués), i dos més aniran a la concentració de Platja d’Aro d’aquest estiu com a convidats (Gerard Gomila i David Iriarte).

   

  La FEB encara no ha fet oficial qui serà el primer entrenador d’una selecció U20 que compta amb Paco Redondo com a tècnic ajudant. La U20 farà una petita concentració de tres dies (3-5 de juny) com a primera presa de contacte, per després establir a Platja d’Aro el seu centre d’operacions a partir del 17 de juny.

   

  A la localitat gironina, Espanya hi disputarà un torneig internacional contra Bèlgica, Polònia i la Gran Bretanya (26-28 de juny). Abans de viatjar a Itàlia per jugar l’europeu de Lignano Sabbiadoro (7-19 de juliol), la U20 encara participarà en un darrer torneig de preparació (2-4 de juliol) que encara s’ha de confirmar.

   

  Doblant convocatòria

   

  A les llistes de la U19 i la U18 hi figura el nom de Xabi López-Arsotegui, renovat pel FIATC Joventut fins al 2019. A la U19, l’escorta basc estarà acompanyat per un Marc Bauzà que ha pogut disputar l’últim tram de lliga EBA amb l’Arenys, després de lesionar-se l’estiu passat durant una concentració amb la U18.

   

  La U19 iniciarà la seva concentració el pròxim 7 de juny a Logronyo, escenari  on Bauzà es va lesionar. A la capital de la Rioja, Espanya hi disputarà un torneig de preparació contra Canadà, Austràlia i Croàcia (13-15 de juny), per després desplaçar-se a Bilbao i jugar contra la República Dominicana i Argentina (20-21 de juny).

   

  El 23 de juny, dies abans de viatjar cap a Grècia a disputar el Mundial U19 (27 de juny-5 de juliol), la U19 es tornarà a enfrontar a la República Dominicana a Bilbao.

   

  Pel que fa a la U18, entrenada per Luis Guil, Xabi López també forma part de la llista de preseleccionats que disputaran l’europeu de Grècia (23 de juliol-2 d’agost. Óscar Amo, pivot de júnior de la Penya, ha estat inclòs en la convocatòria, al costat del seu company d’equip.