La Festa Major d’Agost recupera forces

  0
  IMG_5070.JPG

  26/07/2013 – La Comissió de Festes i l'Ajuntament donen aquest agost continuïtat a la col·laboració iniciada a les passades Festes de Maig per elaborar un programa conjunt de dos dies amb més d'una desena d'actes.

  L’estiu passat, la Festa Major d’Agost va patir una dura garrotada. A pocs dies de l’inici de la festivitat, l’Ajuntament va anunciar que, per falta de recursos econòmics, l’únic acte que podia tirar endavant era el castell de focs; la resta de la programació de la festa d’estiu seria suprimit. La notícia va sobtar la societat civil badalonina, sobretot les entitats de cultural popular, que no havien estat informades i es van endur les mans al cap. Totes elles van decidir prendre’s la llibertat de muntar la seva FM d’Agost, al marge de l’actuació governamental. Una festa organitzada pel poble, des de la ja consolidada Comissió de Festes de la ciutat i en base a la col·laboració ciutadana.

   

  Després d’aquella davallada salvada en darrera instància per les associacions culturals, les festes d’estiu d’enguany recuperen força. Comissió de Festes i Ajuntament donen continuïtat a l’entesa i col·laboració iniciada a les Festes de Maig per presentar un programa global i conjunt de dos dies amb més d’una desena d’actes. La programació girarà entorn a la cultura popular, amb la participació de les colles de foc, geganters, Miquelets o sardanistes, entre d’altres; tampoc faltarà el tradicional castell de focs, la nit del dia 14, o el concert a ‘Cal Txiringu’. Des del govern municipal, que aportarà uns 20.000 euros per sufragar les despeses de la celebració, es valora molt positivament la bona relació i col·laboració amb la Comissió de Festes. Les entitats també creuen que aquesta entesa és un pas endevant; no obstant, consideren que la programació podria ser millor i més econòmica si el pressupost el poguessin gestionar les pròpies associacions.

   

  Descarrega't a continuació la programació completa de les festes: