La futura alcaldessa demana a Albiol que deixi de “crispar els ànims” i iniciï el traspàs de poders

  0
  IMG_2049.JPG

  06/05/2015 – Dolors Sabater apel·la al “sentit de la responsabilitat perquè a partir de dilluns es formalitzi la taula de traspàs de poders per garantir” un canvi de govern “transparent”. 

  La candidata de Guanyem Badalona va protagonitzar la primera roda de premsa ahir després de fer-se oficial l’acord amb PSC, ERC i ICV-EUiA per investir-la alcaldessa de Badalona el proper 13 de lluny. La futura batllessa va apel·lar al “sentit de la responsabilitat perquè a partir de dilluns es formalitzi la taula de traspàs de poders per garantir” un canvi de govern “transparent”. Sabater va emplaçar a Xavier Garcia Albiol que deixi de “crispar els ànims del veïnat i de separar la ciutat”. Des del passat 24M, el PP ha titllat el que es veia com un més que probable acord per formar un govern alternatiu de “frau”, “pacte de perdedors” i ha insistit constantment en què ha estat Albiol i la seva candidatura la guanyadora de les eleccions. Un mostra ben visible d’aquesta actitud va ser la protesta a Llefià-La Salut del passat dimarts, on Albiol va afirmar que si “l’esquerra independentista radical governa la ciutat, Badalona ho pagarà”. “Albiol ha de seure amb nosaltres a dialogar i ha d’entendre que qui guanya les eleccions és qui pot construir majories, i ell no ha pogut. No som un pacte de perdedors. Que ho assumeixi i deixi que la majoria pugui tirar endavant la ciutat”, va etzibar ahir la futura alcaldessa.

   

  D’altra banda, la cap visible de Guanyem Badalona va avisar que han detectat casos “d’absentisme laboral” d’alguns càrrecs de confiança i regidors des del dia següent a les eleccions i demana “que no hi hagi deixadesa del govern sortint” i que “no se signin acords ni compromisos sense el coneixement” del nou govern, com ara contractacions de serveis atès que, considera, suposaria una “hipoteca” per a les forces entrants. Sabater va explicar que, de moment, només ha parlat amb l’alcalde en funcions a través d’un programa de ràdio, que allà li va proposar trobar-se per conèixer-se mútuament i que ahir demanà públicament encetar ja les “converses de treball” abans de fer-se oficial el canvi de govern.

   

  Pel que fa a les negociacions, i preguntats per la qüestió del procés sobiranista, un dels temes que, a priori, més pot distanciar les quatre forces, sobretot el PSC, els membres de Guanyem consideren que allò que els diferencia és el que els “enriqueix”, i que afrontaran el tema perquè “tothom se senti còmode”. “Esperem trobar l’entesa els propers dies”. Dilluns, Guanyem es reunirà amb CiU, de qui esperen obtenir el suport arran de la signatura del document de l’ANC, on es comprometien a donar suport a la investidura de la llista sobiranista més votada.