La Generalitat podria obrir un nou expedient de sanció pel 2n BDN Summer Festival

  0
  IMG-20140701-WA0003.jpg

  02/07/2014 – Territori i Sostenibilitat explica que la festa es va celebrar "sense permís" i que, "el més probable", és que s'obri un expedient que desemboqui en una nova multa.

  Segona edició, segon mal de cap. La primera celebració de l’aniversari del nou passeig Marítim va provocar al govern municipal, fa un any, una ressaca que s’ha acabat traduint en una multa de 16.000 euros “per l’ocupació de l’espai marítimo-terrestre”, segons el propi Ajuntament; degut a l’enlairament del fanalets luminosos, segons els grups de l’oposició. Tot feia pensar que la història no es repetiria enguany, però el 2n Summer Festival implicarà, molt probablement, l’obertura d’un segon expedient sancionador.

   

  El Departament de Territori i Sostenibilitat explica que “l’Ajuntament ha celebrat la festa sense permís”, ja que va entrar la sol·licitud, primer, “sense adjuntar la documentació necessària” i fora “dels canals habituals”, i segon, de la forma correcta però, novament, “amb mancances”. Asseguren aquestes fonts que la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme -de la que depèn la concessió de permisos al litoral- es va intentar “posar en contacte amb l’Ajuntament per completar la informació que faltava”, però ningú va respondre. “Atès que les sol·licituds van arribar tot just 24 hores abans de l’inici del festival i amb mancances d’informació, no es va poder resoldre”.

   

  La Generalitat esclareix que, legalment, tenen quatre mesos per respondre sol·licituds com la del Summer Festival. Tot i així, diuen, acostumen a respondre “en qüestió d’una setmana o menys”, “però 24 hores definitivament és massa ajustat”. “Si la sol·licitud no es pot resoldre a temps, com és el cas, s’entén que no s’autoritza. Per tant, l’Ajuntament ha celebrat el Summer Festival sense permís”. Ara, indica el Departament, “el més probable” és que s’obri un expedient sancionador, la multa del qual encara no es pot concretar.

   

  Des del govern municipal consideren que els permisos no es van concedir per motius “més enllà de qüestions tècniques” i que existeix certa “arbitrarietat”. La tinent d’alcalde Maritxu Hervás assegura que, durant les darreres setmanes, els tècnics de l’Ajuntament havien estat en contacte amb la Generalitat per preparar les sol·licituds acuradament i que en tot moment es van seguir les indicacions. “Després d’afegir ràpidament els documents i dades que ens van demanar el dijous, no vam tenir més notícia fins al divendres, quan ens van dir que demanéssim els permisos per a una altra data”, afirma Hervás, que es mostra molt contrariada per tot plegat.

   

  A banda de la polèmica pels permisos, la regidora qualifica de gran èxit la festa del cap de setmana, que va arribar a congregar unes 30.000 persones, assenyala. “Va anar molt bé; els comerciants i restauradors van quedar molt satisfets”.