La Guàrdia Urbana comissa 140 quilos d’aliments mal conservats

  0

  10/11/2012 – Un camió els transportava a una temperatura molt superior de la deguda; el destí dels productes eren tres establiments de Barcelona i un de Badalona.

  La Guàrdia Urbana de Badalona va confiscar dimecres a la tarda un total de 140 quilos d’aliments congelats perquè estaven sent transportats en un vehicle on s’havia trencat la cadena de fred. Els productes havien d’estar a 18 graus negatius i la temperatura a l’interior de la caixa isotèrmica era molt superior.

  La Guàrdia Urbana va aturar el vehicle en una inspecció rutinària al carrer de Listz cantonada amb el carrer de Granada, al barri de la Pau. Davant del perill que suposava per a la salut dels consumidors, els agents van confiscar la mercaderia.

  Entre els productes mal conservats hi havia peix, tofu, crestes, ànec i mandonguilles, entre d’altres. Després d’aixecar les corresponents denúncies i actes, els aliments van ser traslladats a una cambra frigorífica del Mercat Municipal de Morera-Pomar.

  L’empresa que distribuïa els aliments està domiciliada a la localitat madrilenya de Fuenlabrada. Les mercaderies confiscades tenien com a destinació diversos establiments d’alimentació, tres a Barcelona i un a Badalona.

   

  Es tracta de la segona vegada aquest any que la Guàrdia Urbana intercepta a la ciutat un camió frigorífic procedent de Madrid amb productes d’alimentació congelats transportats en condicions inadequades i que s’havien de distribuir en establiments d’alimentació especialitzats en productes xinesos. L’anterior intervenció d’aquestes característiques va tenir lloc el passat mes juny quan es van comissar 3.000 quilos de productes alimentaris transportats en un camió sense refrigeració.