La jornada laboral dels treballadors de l’Ajuntament serà regida pel nou decret llei

  0
  funcionarios.JPG

  16/01/2013 – L'assemblea de treballadors municipals va rebutjar divendres passat la proposta d'aplicació del govern local, que dóna per tancada la tramitació d'acord i aplicarà el decret de Madrid "estrictament".

  Després de negociar durant uns dies abans de les vacances de Nadal, sembla que els treballadors de l'Ajuntament de Badalona es regiran a partir d'ara per les condicions laborals que marca el nou decret llei del govern espanyol. La nova normativa amplia les hores de treball setmanals de mitjana a 37,5, sense cap augment salarial, d'obligatori compliment per a tots els treballadors de l'administració pública.

  Aquest ha estat el resultat d'un diàleg que la regidora de Govern, Maritxu Hervas, qualifica positivament ja que, afirma, totes les parts es van mostrar predisposades i sempre buscant les solucions "menys lesives" pels treballadors. No ho veuen així alguns representants sindicals, com ara Carmen Lucena, d'UGT, qui explica que la negociació va ser molt "ràpida" i que l'única proposta que el govern local estava disposat a escoltar era la que el propi executiu plantejava. Segons Lucena, en veure que, després de dues jornades de converses, i amb la interrupció de les vacances de Nadal a tocar, no es trobarien punts en comú, els sindicats de la Mesa van signar un preacord que deixava en mans de l'assemblea general dels treballadors l'aprovació de la proposta municipal.

  Divendres passat, amb una assistència "històrica", segons fonts de Govern, d'unes 600 persones, l'assemblea va rebutjar per majoria el plantejament de l'Ajuntament. El 61,5% dels participants (368 treballadors i treballadores) van votar en contra; ho van fer favorablement 156 treballadors i 74 van votar en blanc. El sindicat majoritari, la Plataforma Sindical Unitària, demanava el 'sí' a la proposta governamental i afirmava divendres que, tot i ser dolenta, era millor que l'aplicació directa del decret; CCOO demanava el vot en blanc, mentre que la UGT de Catalunya, que n’estava en contra, titllava la proposta de "xantatge" a la plantilla.
   Tot i que CCOO i UGT demanaven dilluns un restabliment de la Mesa de Negociació, ahir mateix, des de la regidoria de Govern i Recursos Humans s'informava a tots els treballadors que, "respectant la decisió de l'assemblea", la tramitació d'acord queda "suspesa" i que "properament s'aprovaran els calendaris per al 2013 en els termes establerts" pel nou decret llei. UGT, per la seva part, insistia ahir en què, després del rebuig per part de l'assemblea, el govern municipal hauria de reprendre les negociacions i consensuar amb els treballadors una nova proposta d'aplicació de la llei.