La junta aplaça la renovació del consell d’adminstració de Marina Badalona

  0

  20/06/2012 – El PP va demanar que s'ajornés la sessió per l'absència dels 700.000 euros de descontaminació de la zona del Port en els comptes de l'informe de 2011.

  La junta general de Marina Badalona, societat que gestiona el funcionament del Port i l’entorn, va quedar ahir suspesa per falta d’enteniment entre PP i PSC en els comptes de l’entitat, on no estaven registrats els 700.000 euros que s’han de liquidar en concepte de la descontaminació de la zona després que la justícia eximís Ercros de pagar-la. Durant la sessió s’havia d’aprovar l’informe de gestió del 2011 i la renovació del consell d’administració.

   

  El distanciament entre el conseller delegat de la societat pública, Francesc Panella, i de l’alcalde Albiol és una realitat que ahir es va poder constatar. El desencís va fer-se més evident quan Albiol va retreure al gestor que els comptes de l’informe no reflectien els 700.000 euros que la societat ha de pagar per fer front al cost de la descontaminació de la zona on es construí el port i demanà que s’ajornés la sessió per posar en ordre els números.

   

  Amb l’única oposició del PSC, la resta de grups va decidir aplaçar la votació de la resta de la sessió, en la que, presumiblement, s’hagués rebutjat la renovació del consell d’administració i els socialistes haguessin continuat tenint majoria dins la societat, amb Panella com a primer home. Ara, no obstant, falta esperar la propera convocatòria i si els grups polítics pacten la direcció dels següents moviments abans de tornar a reunir-se.

   

  L’alcalde Garcia Albiol va declarar al finalitzar la incompleta sessió que no confia en l’actual conseller delegar de Marina Badalona, Francesc Panella, i que “el port es pot gestionar d'una altra manera”, paraules que deixaren entreveure la voluntat que té el PP de cedir l’administració a una empresa privada del sector.

   

  El convergent Ferran Falcó considera que cal "prendre decisions per a desbloquejar la situació” i ha avisat avui que potser la Generalitat s'hauria de "posar en alerta per si, arribat el cas, ha de recuperar la concessió" del port.