La Junta Electoral fa retirar a l’Ajuntament pancartes amb les paraules ‘Llibertat’ i ‘Democràcia’

  0
  IMG-20171206-WA0018.jpg

  12/12/2017 – Govern local i PDeCAT veuen “connivència” de l'organ cap al PP, que ha instat a la retirada de fins a tres cartells els darrers dies.

  Badalona viu la campanya electoral intensament, també en el terreny més simbòlic. La croada per les pancartes al balcó de l'ajuntament és un fet des de fa dies, quan el PP va demanar inicialment la retirada de la frase “Llibertat preses i presos polítics”. Una decisió que, finalment, la Junta Electoral va fer complir, però a la que des dels partits sobiranistes es va respondre.

   

  Durant els darrers dies s'han col·locat dos pancartes més, a banda de la que hi havia inicialment, amb les paraules “Llibertat” i “Democràcia”. Totes dues han hagut de ser retirades per ordre de la Junta de Zona, a petició del Partit Popular, una mesura que ha causat “preocupació” entre les forces de Guanyem Badalona, ERC, ICV-EUiA i PDeCAT

   

  La imposició de l’article 155 ha donat peu al poder judicial, amb clara connivència amb el govern espanyol del PP, a coartar principis bàsics com són la llibertat d’expressió”, es queixen. Ja han avançat que deixaran de penjar pancartes fins després de les eleccions per no “frivolitzar”, però consideren que la Junta Electoral “s’ha extralimitat de les seves competències” i que ho denunciaran “on correspongui”.