La junta general de Baspenya decidirà el futur imminent del Joventut

  0
  marcel i villacampa.JPG

  21/06/2013
  El màxim accionista és reunirà per decidir la continuïtat de l’actual junta del Joventut SAD. 
   

  El mapa accionarial del Joventut és complicat i sovint porta a equivocacions.

  El màxim accionista de la SAD és el grup Baspenya amb gairebé un 24% de les accions, i el segon és el propi club amb pràcticament un 10%.
  Després ja ve una llarga llista de petits accionistes que van rebre una acció quan el club es va convertir en SAD fa uns 20 anys.
  Molts d’ells ja no són socis del Joventut ni hi tenen cap relació.

  Per aquest motiu sempre es parla de Baspenya per fer referència a qui mana sobre el consell d’administració del Joventut SAD.

  De totes maneres, últimament Baspenya s’ha relacionat únicament amb Marcel Riera, el seu president, però també hi formen part membres de l’actual consell d’administració del Joventut, començant pel seu president, Jordi Villacampa, que com explicàvem la setmana passada, no va encaixar bé la marxa enrere de Riera per encapçalar la transició tranquil·la que volia l’actual president verd-i-negre.

  Després de gairebé dues setmanes sense haver-hi cap reunió entre Riera i Villacampa, tots dos s’hauran de veure, com a mínim, a la junta general de Baspenya el proper dia 26.

  Fins ara, Baspenya sempre havia aprovat els números que havia presentat el consell d’administració del Joventut, sense intervenir en la gestió.

  Ara però, la situació és encara més complicada,  perquè tot i que el jutge va aprovar un pla de viabilitat per sortir del concurs de creditors, la Penya ha seguit generant dèficit, i això és molt perillós pel futur immediat del Joventut.

  Per aquest motiu, la junta de Baspenya d’aquest any, pren una transcendència encara més gran per decidir el canvi de rumb de la nau, i sobretot, qui la dirigirà.

  Hi ha 3 possibles escenaris: 1. que ratifiquin a Villacampa; 2. que decideixin que no continui, o 3, que es faci una junta gestora.
  En cap cas però, entrarà una nova junta amb Riera al capdavant com semblava fa un més.

  Sense ningú disposat a ser el capità en aquestes circumstàncies, tot indica que Villacampa serà ratificat, amb l’actual gerenta del Joventut SAD, Rosalia Pinet, i Josep Puig com a segons d’abord.
  La resta de membres del consell d’administració marxaran.

  A la parcel·la esportiva, tot està pendent del desbloqueig d’aquesta situació.
  Maldonado va donar les seves condicions i va demanar que no contactessin amb ell si no era per acceptarles.
  De la continuïtat o no de l’adrianenc, també en depèn la resta de l’estructura esportiva del club.

  La setmana que ve pot ser clau per saber quina estratègia prendrà la Penya tant econòmicament com esportivament.