La Maratest marxa de Badalona; la BDN Running dubta de la seva continuïtat

  0
  maratest.jpg

  23/11/2017 – La prova de preparació de la Marató nega cap problema a la ciutat però es trasllada al Prat de Llobregat.

  Badalona ha pogut viure i gaudir els darrers sis anys d'una de les proves de preparació de la Marató de Barcelona més emblemàtiques de l'àrea metropolitana, la Maratest. Un certamen esportiu que va començar el 2012, de la mà de Gaudim Sports, i que aquest 2018 no celebrarà una setena edició. Com a mínim no a Badalona.

   

  La Maratest, de 15 i 30 km, ha fet oficial aquests dies que la següent prova, que tindrà lloc el mes de febrer, es traslladarà al Prat de Llobregat, a l'altra banda de la capital catalana. Una notícia que ha despertat dubtes i crítiques entre alguns partits de l'oposició, que han carregat contra el govern local per deixar marxar un esdeveniment esportiu que atreia a més de 2.000 persones.

   

  El director de Gaudim Sports, Pep Escassany, ha negat que hi hagi hagut algun problema amb l'Ajuntament o amb la ciutat en general i s'ha mostrat molt agraït per la comoditat i el treball d'aquests sis darrers anys. No obstant, creu que era un “bon moment per canviar” i explorar un altre escenari amb una cursa “més rural” que no pas urbana, com era la de Badalona.

   

  També ha esclarit que, quan van començar fa sis anys, pràcticament no hi havia curses populars a la ciutat, i que ara se n'organitzen diverses durant l'any. “No hi ha hagut cap problema. L'Ajuntament de Badalona té les seves estratègies i ens sembla bé. No havíem concretat res per al 2018 i quan vam portar la idea al Prat van estar encantadíssims”, afirma el director de Gaudim Sports.

   

  Una altra prova que també ha mostrat dubtes sobre la seva continuïtat el proper 2018 és la BDN Running, la cursa popular de 10 km que el passat any va celebrar també sis edicions i que ha arribat a moure uns 4.000 assistents. Els seus organitzadors sostenen que les condicions que es demanen des del govern i el Consistori són “inassumibles per a un esdeveniment d'aquestes característiques” i es plantegen si celebrar o no l'edició 2018.

   

  Des del govern lamenten la marxa de la prova atlètica però esperen recuperar-la a l'any vinent perquè sempre ha funcionat molt bé, diuen, i va destapar tot el potenical que té Badalona per a acollir aquest tipus d'esdeveniments. Un dels inconvenients econòmics, especifiquen, serien les taxes que aquestes cites han de pagar en concepte de grua i Guàrdia Urbana, un hàndicap la solució del qual estudien a través d'algun tipus de conveni o fórmula.

   

  Pel que fa a la BDN Running, la regidoria d'Esports es mostra confiada en que es torni a celebrar el proper mes de març i consideren que queda marge per fer una bona proposta als organitzadors perquè puguin garantir la continuïtat de la cursa.