La PAH posa sobre la taula d’Albiol la idea d’una oficina de mediació

  0
  IMG_2769.JPG

  15/10/2012 – L'Alcalde es va mostrar favorable i assegurà que s'informarà per tal de valorar la possible instal·lació d'una a Badalona.

  Després de manifestar-se en favor de la dació en pagament la passada setmana, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca es va reunir amb l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, per traslladar-li la necessitat d’instal·lar a la ciutat un servei de mediació entre els veïns afectats pels desnonaments i les entitats bancàries. Des de la plataforma, valoren positivament la reunió, ja que l’Alcalde es va comprometre a demanar informació sobre el funcionament de les oficines de mediació que existeixen a Catalunya i veure la possibilitat de crear-ne una.

   

  Actualment l’Ajuntament de Badalona compta amb tres serveis diferents i complementaris per tal d’assistir a les famílies que es trobin en una situació d’impossibilitat de pagament de la hipoteca o lloguer o bé en una situació de desnonament imminent. D’una banda, hi ha el Servei d’assessorament sobre el deute hipotecari (Ofideute); d’altra, el Servei d’Orientació Juríca (SOJ); i, per últim també, el Servei d’informació sobre els desnonaments (SID).

   

  A banda dels contactes amb el govern municipal, la PAH afirma que també es va reunir amb el jutge degà de Badalona per transmetre-li les seves reivindicacions, en companyia de membres d’Iniciativa-EUiA i el PSC. Segons els membres de la plataforma, el jutge es va mostrar “interessat i favorable a la mediació”, i aquesta setmana tornen a estar citats per concretar possibles solucions.