La PAH protesta davant els jutjats contra les noves mesures de la llei hipotecària

  0
  pah jutjats.JPG

  18/09/2014 – La plataforma ha engegat una campanya per demanar que la Justícia s’aculli a la sentència del Tribunal Europeu.

  La PAH de Badalona va participar aquest dimecres d’una protesta coordinada i simultània organitzada per la plataforma antidesnonaments arreu d’Espanya. El col·lectiu va rodejar els Jutjats de Badalona per manifestar el rebuig contra les darreres mesures del govern en relació amb la llei hipotecària i presentar al·legacions al respecte.

   

  Segons expliquen els representants del moviment, el govern ha decretat una normativa per la qual totes aquelles persones que es trobin immerses en una execució hipotecària tinguin un sol més per tal de presentar un recurs, és a dir, poc més de 20 dies hàbils. Les que fins ara estiguessin en aquesta situació tindran fins al dia 7 d’octubre per fer-ho, i aquelles que es vegin en una conjuntura d’execució d’ara en endavant tindran un mes. Per a la PAH, es tracta d’una mesura que vulnera el dret a lluitar per una vivenda, ja que 20 dies són molt pocs, diuen, per trobar un advocat i preparar i presentar un recurs. En aquest sentit, han engegat una campanya dins la qual entraran als jutjats al·legacions per demanar que la Justícia s’aculli a la sentència del Tribunal Europeu, que ja va titllar la llei hipotecària espanyola d’abusiva i la jerarquia de la qual es troba per sobre de les normatives estatals.

   

  Avui, la plataforma local ha entrat un total de 50 documents al·legatius, i en té previst entregar uns 500 fins al dia 23. Tanmateix, la PAH es reunirà amb el jutge degà, amb qui ja ha demanat un trobada per tractar la qüestió. Des de la plataforma recorden que al seu web, tothom que ho necessiti pot trobar un model de recurs bàsic per a totes aquelles persones que estiguin afectats per una execució hipotecària.