La Penya inscriu a Pere Tomàs i a Nacho Llovet al dret tempteig

  0
  pere i nacho.JPG

  02/07/2013
  Els jugadors han rebut una oferta inicial a la baixa i ara tenen fins el 13 de juliol per presentar una oferta o la Penya en mantindrà els drets

  El Fiatc Joventut ha inscrit a la llista del dret de tempteig a l'aler i capità Pere Tomàs i al pivot Nacho Llovet

  El dret de tempteig és el sistema que tenen els clubs de garantir-se la opció d'igualar una oferta per aquests jugadors. 
  Per accedir-hi, els equips han de fer una oferta qualificada de com a mínim un 75% del sou anterior

  El plaç per fer les ofertes ha acabat aquesta matinada i ara comença un nou període, de 12 dies naturals (fins el 13 de juliol), en que els jugadors poden presentar una única oferta d'un altre equip.

  De ser així, el club d'origen té 5 dies improrrogables per decidir si la iguala i manté els drets del jugador o no.

  Tot i aquest calendari proposat per l'ACB, que aquest any ha reduït tots els terminis a la meitat, la realitat del bàsquet marca uns altres temps per aquest tipus d'operacions.
  6 equips no tenen patrocinador, i d'altres com la Penya han hagut de resoldre temes institucionals abans de poder planificar les renovacions.

  Per aquest motiu, l'oferta inicial no sempre ha de ser la definitiva. Moltes vegades es fa per poder inscriure el jugador a la llista i després es renegocia.

  Aquest serà el cas de Tomàs i Llovet, que han rebut una oferta a la baixa, tot i que des del club s'assegura que la proposta no té gaire marge per a les negociacions perquè aquest any el pressupost tornarà a baixar.

  Ara és el torn dels jugadors i els seus agents que des de fa pocs dies estan negociant amb la Penya.

  Els que no han estat inscrits al dret de tempteig són Oliver, Savané, Quezada i Ehambe.