La Penya reactiva les opcions de Play Off (83 a 90)

0
    30

07/05/2014
    6 triples a l'últim quart han donat vida al FIATC Joventut, que estava dient gairebé adéu a les opcions de ser al Play Off

El FIATC Joventut ha estat capaç d'esmenar l'error de diumenge contra el Múrcia i ha esgarrapat la victòria a la pista del Bilbao guanyant per 83 a 90

Els de Salva Maldonado no ho han tingut fàcil en un partit que han arribat a perdre de 9 a l'inici de l'últim quart, però sempre han confiat en les seves armes i han pogut capgirar el marcador.

De fet, al final del 3r quart els verd-i-negres perdien 65 a 60 amb un 8 de 29 en triples. Tot i això, degut a la defensa tancada del Bilbao que incitava a tirar, la Penya ho ha seguit intentant i els 6 triples a l'últim quart han marcat el camí.

Els primers compassos han estat dominats pels locals. Sense prou intensitat defensiva, Gabriel i Markota eren els amos a la pintura i Mumbrú generava joc amb la seva experiència. Així, en els 6 primers minuts de joc els homes de negre ja duien 20 punts (20 a 13).

La Penya es mantenia dins del partit amb les accions de Savané, que aprofitava la feblesa defensiva a la zona del Bilbao. Amb les primeres rotacions, el FIATC Joventut ha sabut treure més rèdit a la situació, i comandats per Guillem Vives, ha pogut tancar el quart amb igualtat (25 a 23) després d'haver eixugat un desavantatge de 10 punts.

Al 2n període els de Maldonado seguien llançats i s'han arribat a posar per davant amb una cistella de Llovet, però amb l'entrada de nou de Mumbrú a pista,i la intensitat de Markota, han tornat a capgirar el marcador. El FIATC Joventut duia un paupèrrim 3 de 16 en triples, però amb les accions del millor Vives dels últims partits, s'arribava al descans amb el partit obert (43 a 43).

A la repesa de nou la Penya ha colpejat primer (47 a 51). Tot i això, les alternances eren constants degut a les badades dels verd-i-negres, i aquest cop liderats per Gabriel, el Bilbao ha etzibat un 9 a 0 que complicava les coses (61 a 54).

Un primer triple de Joseph abans d'acabar el quart (65 a 60), ha anat seguit d'un 2n encert del canadenc, però la inconsistència en defensa ha arribat a posar un màxim avantatge local de 9 punts (72 a 63).

Llavors, quan més patien els de Maldonado, els verd-i-negres han vist la cistella com una piscina i han donat la volta al partit com si fos un mitjó. Un 8 a 0 en menys d'un minut amb triples de Cochran i Shurna igualava el matx (72 a 71) i com havia passat en els bons moments dels verd-i-negres al final del 1r quart, la Penya anava llançada.

Cochran ha anotat el 3r triple del quart, i quan el Bilbao encara cuejava, Kirksay n'ha transformat 2 més que han servit per rematar el rival. Amb una renda de 7 punts als últims 2 minuts, els dos equips han fallat tirs lliures, i la victòria s'ha decantat pel bàndol badaloní, que d'aquesta manera manté vives les opcions de ser al Play Off.

Vives (15), Savané Kirksay i Joseph (13), Cochran (11) i Shurna (10) han arribat a la desena de punts en un nou partit en el que Kirksay (21) ha estat el més valorat.

El proper partit del FIATC Joventut serà diumenge, a les 19h a casa, contra l'Estudiantes.