La platja del Port finalment no estarà habilitada per al bany aquest estiu

  0
  IMG_0049.JPG

  10/05/2017 – La descontaminació d'aquest tram implica un dragatge de milers de metres cúbics de sorra de la zona del Pont del Petroli, que el govern prefereix fer al mes de setembre.

  La Mora no tindrà platja aquest estiu. El govern no podrà tenir enllestida l'habilitació de la platja del Port, inclosa la seva descontaminació, perquè els veïns la puguin gaudir aquesta temporada de bany. Aquesta via va ser l'alternativa que el tinent d'alcalde Àlex Mañas va plantejar als veïns fa un parell de mesos, quan la Mora va veure que es quedava sense els seus 400 metres de platja a causa de les obres de protecció del Col·lector de Llevant, per part de l'AMB.

   

  Setmanes després veïns i el govern local es van tornar a trobar, ara fa uns dies, i els representants municipals van confirmar que els 'tempos' del calendari no són suficients per arribar a obrir aquest estiu. La previsió és que les tasques a la platja del Port es perllonguin fins als mesos de setembre o octubre, una notícia que crea “desencís” entre el veïnat, que, no obstant, enten que s'està treballant a tota màquina.

   

  El regidor de Medi Ambient, Àlex Mañas, assegura que els tràmits estan en marxa, que ja es disposa del permisos i del projecte urbanístic i que fins i tot s'ha demanat el vaixell que dragarà la sorra de la platja del Coco durant tres dies per portar-la a la del port. “Es podria dragar al juliol, però això implica riscos perquè la platja del Coco podria patir afectacions. El sentit comú diu que és més adient fer-ho al setembre”, afirma Mañas.

   

  Els treballs van a càrrec de Marina Badalona. L'empresa portuària gestionarà una obra que, en total, suposarà una inversió d'1,3 milions d'euros. I és que de la platja del Port s'hauran de retirar 10.000 metres cúbics de sorra perquè siguin descontaminats, i abocar aquella que es dragui del fons de la zona del Pont del Petroli.

   

  D'altra banda, el moviment de maquinària a l'escullera que protegeix el Col·lector de Llevant continua 'sine die'. I aquesta és la qüestió que més indigna al veïnat. “Badalona ha perdut una platja, així de clar”, afirma la portaveu de la plataforma de la Mora, Begoña Gómez. A dia d'avui, l'administració local no pot donar data de retorn, ni tan sols garantir que aquesta platja es podrà recuperar a curt termini.

   

  En aquest sentit, la plataforma veïnal demana que s'acceleri el trasllat del col·lector, i que s'executi d'una vegada per totes una solució al carrer d'Eduard Maristany. Una ampliació i reforma que el govern porta mesos intentant negociar, però que requereix d'una part del sòl del sector de les Tres Xemeneies, propietat d'Endesa. Els veïns es plantegen mobilitzacions periòdiques si no veuen moviment.