La primera fase del pla d’inversions destinarà 18 milions a rehabilitar l’espai públic

  0
  IMG_2931.JPG

  25/05/2016 – El pressupost d'inversions del govern municipal ascendirà a 50 milions que es dividiran en dues fases.

  El govern de Badalona invertirà prop de 50 milions d’euros en actuacions de tota mena arreu de la ciutat fins a final de mandat, l’any 2019. Aquesta serà la gran xifra del pressupost d’inversions per als propers tres cursos, que es podrà amassar en base als crèdits bancaris que demanarà l’Ajuntament, uns 30 milions, i les aportacions de les institucions supramunicipals, bàsicament AMB i Diputació de Barcelona.

   

  L’executiu ha presentat aquest dimarts la primera fase d’aquesta injecció de recursos, sota el nom de ‘Pla Recupera’, que destinarà 18 milions a la reparació i rehabilitació de l’espai públic de la ciutat. Es tracta d’aquelles actuacions, més d’una vuitantena, de caire urgent i necessari que no deixen lloc a la participació, com poden ser la recuperació de carrers, places, enllumenat o renovació del clavegueram, per exemple.

   

  Actuacions al voltant del lateral de la C-31

   

  Algunes de les actuacions destacades durant la presentació, que precisament ha tingut lloc a Sant Crist, giraran entorn als laterals de l’autopista C-31. El tram entre Coll i Pujol i rambla Sant Joan s’urbanitzarà i s’ordenarà de forma provisional, mentre es continua avançant en la futura construcció del tram. “Encara li queden uns anys i s’ha de dignificar”, ha apuntat el regidor d’Urbanisme, Oriol Lladó. Es destinarà 1,6 milions d’euros.

   

  A banda, aquesta primera fase de pressupost contempla els darrers enderrocs i expropiacions pertanyents a la 1a fase del lateral, a dia d’avui en ‘stand by’ per una excavació arqueològica a la part del futur vial més propera a Dalt la Vila. També es duran a terme actuacions als carrers de Molí de la Torre i Torrent de la Batllòria, que seran vies imprescindibles par a la mobilitat quan el lateral entri en marxa. També en referència als laterals, el govern assegura treballar en iniciar la construcció del primer bloc de pisos a l’Estrella aquest 2016, on s’hi traslladaran els veïns expropiats de Sant Crist. A mig termini, la idea és acabar el mandat amb la licitació de la 2a fase del lateral de la C-31 feta.

   

  Més enllà d’actuacions concretes, els responsables municipals han explicat que el 51,07% de la inversió prevista del pla (9,1 milions d’euros) servirà per a actuacions de reurbanització, pavimentació, clavegueram, enllumenat, semàfors i xarxa freática; un 21,56% (3,8 milions) es destinarà al pagament d’expropiacions urbanístiques de llei; un 16,96% (3 milions) servirà per fer reparacions urgents en equipaments i altres; i el 10,41% restant(1,8 milions) es dedicarà a la reposició d’ordinadors i vehicles de la plantilla municipal.

   

  Les negociacions comencen aquesta setmana

   

  De moment, des del govern no han ofert dades més detallades de les inversions, atès que, al capdavall, la proposta ha de ser presentada i negociada encara amb la resta de grups municipals. De moment, només s’han produït contactes informals entre executiu i oposició, però no s’han debatut en profunditat i de manera formal les actuacions concretes.

   

  Les converses començaran aquesta setmana i  s’allargaran durant el proper mes. De fet, la proposta de pressupost d’inversions no anirà a Ple fins al 28 de juny. Tot i així, els membres del govern es mostren optimistes. En qualsevol cas, tot apunta a que els primers projectes no s’engegaran fins després d’estiu.