La regidora Fàtima Taleb denuncia nous “atacs racistes” contra la seva persona al carrer

  0
  fatima.jpg

  31/01/2017 – Taleb va ser agredida verbalment en dues ocasions la passada setmana; la darrera, a Llefià-La Salut quan tornava a casa; ja acumula quatre denúncies.

  No és el primer cop que succeeix, ni el primer cop que ho denuncia. La regidora de Guayem Badalona Fàtima Taleb va ser agredida verbalment en dues ocasions la passada setmana, la darrera, al barri de La Salut. La responsable de Participació tornava a casa quan va rebre uns insults d'un grup de persones que no ha volgut passar per alt i que ha denunciat aquest mateix dilluns davant la Guàrdia Urbana de Badalona. 

   

  El darrer episodi, el passat dijous, va comptar fins i tot amb la presència de la Guàrdia Urbana. El coordinador del districte, Fernando Gómez, va acudir a intentar calmar el tens ambient que es va produir després que una família carregués contra la regidora, explica el propi càrrec de Guanyem. Dies abans, explica la pròpia Taleb, de camí a la parada de l'autobús, un home la va insultar “de manera brusca” i la va escopir.

   

  Sóc conscient que aquests atacs es deuen al fet que sóc membre destacada i visible d'una comunitat minoritària de Badalona”, afirma Taleb. “Tornaré a denunciar aquests actes, racistes, xenòfobs, islamòfobs, que molta gent pateix cada dia en silenci, veïns i veïnes musulmanes i d'altres col·lectius minoritaris d'origen estranger i gitano”, ha avisat la responsable de Participació del govern local. Taleb explica que acumula ja quatre denúncies als jutjats. Les tres primeres van ser entrades fa més d'un any, i encara no sap res. "Espero que la Justícia actuï, i que així visibilitzi una situació que es produeix arreu, tot i que moltes persones no tinguin els recursos que jo tinc per defensar-me i fer-ne difusió".

   

  Fàtima Taleb assenyala directament a l'exalcalde Xavier Garcia Albiol per “sembrar l'odi i dividir la ciutadania, vinculant els problemes com la pobresa, l'atur i la falta de seguretat a l'arribada de persones de procedència estrangera o fins i tot vinculant el terrorisme a l'Islam”. El líder del PPC, a través de Twitter, havia respost abans de migdia: "Que una concejala musulmana de Badalona me acuse porque se meten con ella por la calle es una buena excusa para tapar su incompetencia".

   

  Des de Guanyem expliquen que no volen focalitzar la reivindicació en els atacs concrets de la setmana passada, sinó realitzar una denúncia global per totes les agressions que, asseguren, Taleb ha patit. “Ha arribat el moment de denunciar públicament els actes de racisme i islamofòbia que porto patint des de fa un any i mig”, diu la regidora de Guanyem.

   

  Els fets es van fer públics a mig matí d'ahir i les xarxes socials no van trigar en reaccionar. Les respostes de suport a la regidora han arribat des de diferents punts de Catalunya i de l'Estat, així com des de diferents formacions polítiques: Madrid, Sagarossa, Pais Basc, Galícia. S'han pronunciat al respecte figures destacades com Ada Colau, Carme Forcadell o Pablo Iglesias, que han enviat el seu suport a Taleb. També la Generalitat, a través de la direcció general d'Afers Religiosos.