La Rotllana creu que el govern municipal infravalora la seva tasca

  0

  20/07/2012 – L'entitat va celebrar aquesta setmana la recepció del programa d'intercanvi juvenil internacional Rainbow, on, per segon any consecutiu,  no va haver-hi cap representant de l'administració loca.

  Fa uns 20 anys que l’associació la Rotllana duu a terme un programa d’intercanvi denominat Rainbow, dins del qual Badalona rep, per aquestes dates, un ampli col·lectiu de joves d’arreu del món: Xina, Mèxic, Finlàndia, Bielorrússia i molts altres països. Com a part del protocol, la comunitat de visitants internacionals són rebuts en un acte per part de l’Ajuntament; des de l’entrada del PP al govern, però, l’entitat lamenta no haver pogut comptar amb la presència de cap representant de l’administració local.

   

  Aquesta mateixa setmana es va produir la recepció dels joves corresponents al Rainbow de 2012 i el regidor d’Educació, Juan Fernández, que havia confirmat la seva assistència, va haver d’absentar-se finalment per atendre altres qüestions. El coordinador de l’entitat socioeducativa, Salva Periago, explica que quan és el torn de viatjar a la resta de països en el marc d’aquest programa d’intercanvis, sempre són rebuts per les màximes autoritats municipals i, de vegades, fins i tot per representants de governs regionals o cantonals, i es mostra decebut per la baixa rellevància amb la que es tracten aquests assumptes a Badalona actualment.

   

  Periago assegura que Rainbow és una iniciativa que va més enllà de fomentar el coneixement social de cultures i persones, ja que té un fort potencial de promoció de les ciutats implicades que, segons ell, queda totalment desaprofitat en el cas de Badalona. D’altra banda, ha volgut agrair el bon tracta que la Rotllana va rebre per part de la Fundació Roca i Pi, organisme que va acollir l’acte de recepció i que està fent una gran feina social a la ciutat, expressa el coordinador.

   

  El PSC, present a l’acte, va voler fer-se ressò de l’absència per segon any consecutiu dels representants del govern local ‘popular’ i denuncia en un comunicat “el greuge” exercit sobre la Rotllana. “Volem denunciar aquesta actitud prepotent del PP cap a les entitats juvenils de la ciutat que fan una gran tasca, una actitud que fins i tot es manifesta en projectes que són de cost 0 pel consistori”, manifesten els socialistes.