La Setmana Santa no dóna treva a Badalona i l’atur creix al març fins les 23.887

    0

    04/04/2013 – Tot i el descens del nombre de parats a nivell general degut al turisme de la Setmana Santa, el Barcelonès Nord es ressenteix també aquest mes de març: 53 parats més a Badalona.

    L’abril va començar dimarts amb notícies menys dolentes de les que estem acostumats a rebre a primers de mes. Les dades laborals del mes de març constaten un augment en el número de contractacions, tant a nivell espanyol com català. Ahir, però, quedava confirmat que han estat les poblacions turístiques les que han pogut respirar més tranquil·les gràcies a la festivitat de Setmana Santa. I Badalona no ho és, de turística. 53 persones han perdut el seu treball durant el mes que deixem enrere. Encara que el creixement és el més baix de la zona nord del Barcelonès, la xifra total de parats arriba a les 23.887, mig miler més que el passat any. Amb les esperances posades en l’inici de la temporada d’estiu, que previsiblement donarà oxigen a les contractacions laborals, el número de badalonins sense treball s’acosta perillosament a la malaurada xifra de 24.000.

     

    A les poblacions veïnes, els titulars no són gaire més positius. Santa Coloma de Gramenet, que el mes passat sorprenia nedant contracorrent, ha donat un pas enrere aquest març amb la pèrdua de 182 llocs de treball. Són 13.914 els colomencs i colomenques que comencen l’abril a l’atur, 525 més que l’any passat. També a Sant Adrià de Besòs torna a ser la desocupació laboral un mal de cap. Amb els 88 nous aturats d’aquest mes, el municipi suma ja més de 4.000 parats; 4.051, exactament, 254 més que el 2012.