La Taula de la Mobilitat programa un ventall d’activitats didàctiques i reivindicatives

  0
  1266200_239392489543371_64077171_o.jpg

  23/09/2014 – La plataforma transversal formada per entitats, persones i partits, ha programat, juntament amb la FAVB, un seguit d'actes ciutadans vinculats amb la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra aquests dies i fins al 28 de setembre.

  La Taula de la Mobilitat de Badalona, plataforma transversal formada per entitats, persones i partits, ha programat, juntament amb la FAVB, un seguit d'actes ciutadans vinculats amb la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra aquests dies i fins al 28 de setembre.  

   

  Enguany la Taula s’ha volgut sumar al lema europeu ‘Fem el carrer m​és nostre’ i bona part de les seves activitats es centraran en reivindicar l’espai públic pels vianants i els modes de transport més sostenibles. 

   

  Entre els actes, que combinen divulgació i reivindicació, destaca el Park(ing)Day, una acció reivindicativa al barri de Sant Crist en relació a les calçades laterals i les barreres arquitectòniques i també a la reivindicació a Can Ruti de la millora de la mobilitat.

   

  Aquestes propostes exemplifiquen l'esperit fresc, ambiciós i constructiu de les activitats. La Taula de Mobilitat de Badalona, però, també aprofita la Setmana per remarcar que a Badalona “cal fer les coses millor” i critica el fet que l'actual equip de govern “està dilatant el compliment del Pla de Mobilitat Urbana i relega la participació ciutadana en l’àmbit de la mobilitat sota mínims, reduint a una anecdòtica bicicletada la Setmana de la Mobilitat institucional”. 

   

  Park(ing) Day, un espai de reivindicació i reflexió

  És una acció que es desenvolupa a nivell internacional i que consisteix en l'aprofitament de places de zona blava (prèviament es pagarà el tiquet) per a usos alternatius al d'estacionament i que es durà a terme el dimarts 23  de setembre a les 5 de la tarda, a l’Avinguda Martí i Pujol en el tram comprès entre el Carrer de la Creu i Ignasi Iglesias. L’activitat constarà de diverses activitats, entre elles un debat obert sobre els camins escolars, a càrrec de Carme Martínez, directora de l’escola Artur Martorell, i de l’assemblea d’aturats. A banda el lema ‘Fem el carrer més nostre’ servirà per introduir les solucions de pacificació del trànsit al carrer Francesc Layret. 

   

  Accions reivindicatives a Can Ruti i a Sant Crist

  La Taula demana actuacions bàsiques i necessàries per millorar la mobilitat i l’accessibilitat a la ciutat, i per això es convoquen concentracions el dimecres 24 a les 6:30 del matí a l’andana de busos de Can Ruti per reclamar l’arribada de totes les línies urbanes en aquest punt del recinte sanitari així com fer un pas de vianants fins a la mateixa porta de Maternitat. A la tarda, serà el torn de Sant Crist, amb activitats reivindicatives al llarg del tram del lateral entre Coll i Pujol i la rambla de Sant Joan, per reclamar la supressió de les barreres arquitectòniques i la construcció del lateral per tal de millorar les condicions de vida de la gent del barri, així com la millora de la mobilitat a tota la ciutat, ja que amb els laterals, una bona part del trànsit que passa pel centre de la ciutat ho deixarà de fer. 

   

  Presentació de l’exposició itinerant 'Píndoles de mobilitat' 

  Durant els actes de la Setmana es podrà veure l’exposició ‘Píndoles de mobilitat’. La plataforma ciutadana ha fet un esforç important per la divulgació de dades de mobilitat: destaquen un seguit d'infografies que s'han preparat expressament i que estan dissenyades per fer reflexionar a la ciutadania sobre la manera com ens movem a la ciutat. En aquest sentit les dades han estat extretes del Pla de Mobilitat Urbana (pendent d’aprovació) així com d’enquestes d’hàbits de mobilitat. 

   

  L’exposició compta amb el suport de TUSGSAL i es preveu posar-la a disposició de les entitats de la ciutat en els propers mesos per ampliar-ne la difusió. A més, durant la Setmana, les mateixes píndoles s’estan difonent a través de les xarxes socials pròpies (@bdnmobilitat, facebook.com/bdnmobilitat).