L’Ajuntament aplicarà el copagament del servei de teleassistència

  0
  49

  31/07/2012 – Els serveis de teleassistència i de treballador/a familiar passaran a ser de copagament a partir de setembre; més de 4.800 persones es benefician actualment d'aquesta prestació.

  Els serveis de teleassistència i de treballador/a familiar passaran a ser de copagament a partir del proper mes de setembre. L’Ajuntament de Badalona pagarà una part de la despesa però cada un dels usuaris del Servei d’Atenció a Domicili municipal haurà de contribuir també al cost del servei d’acord amb els seus ingressos. Els usuaris que cobrin rendes mínimes hauran de pagar 6 euros mensuals per servei, tarifa suposadament inferior que la que abonin la resta d’implicats.

   

  El regidor de Serveis Socials i Salut, David Gómez, ha explicat que “fins ara aquests dos serveis han estat completament gratuïts però la difícil situació econòmica que actualment pateix l’Ajuntament de Badalona fa que no es pugui seguir pagant la totalitat del servei”. David Gómez ha lamentat haver de posar en marxa aquesta mesura i ha afirmat “que aquests canvis són inevitables” si es vol garantir la continuïtat del servei. “Continuar amb la gratuïtat ara per ara és insostenible per a l’Ajuntament”, ha afegit.

   

  L’Ajuntament de Badalona enviarà aquesta setmana una carta a tots els usuaris d’aquests serveis en què se’ls informa dels canvis que es començaran a aplicar a partir de setembre.

   

  Tècnics municipals es posaran en contacte durant el mes de setembre personalment amb cadascun dels usuaris per acordar una entrevista, en la qual se’ls demanarà que acreditin els seus ingressos anuals i els ingressos de la unitat de convivència.

   

  Actualment hi ha 3.876 persones a Badalona que reben el servei de teleassistència i 973 que tenen el servei de treballador/a familiar.