L’Ajuntament cedirà a Eurostanding 23.000 m. de sòl a Les Guixeres

    0
    47
    Ple de juny.JPG

    27/06/2012 – La permuta de terrenys amb la promotora Eurostanding, la protesta de les treballadores de la neteja municipal i la moció en favor de l'Escola Montigalà van protagonitzar la sessió d'ahir.

    El Ple Ordinari celebrat ahir va començar entre els crits, xiulets i cassolades que provenien de la plaça de la Vila, on hi havia una concentració de les treballadores de la neteja d’edificis municipals que exigeixen al govern local el compliment de les condicions negociades arran de la retallada pressupostària en la companyia i que, pel moment, no s’han complert. També a la finalització de la sessió tornarien a agafar protagonisme, ja que van abordar a l’alcalde Xavier Garcia Albiol a la sortida de la Casa de la Vila per tal d’expressar-li cara a cara el seu desencís.

     

    Un dels punts més destacables i debatuts ahir va ser la creació de 23.000 metres quadrats de sòl industrial a Les Guixeres amb l’objectiu de permutar-lo amb Eurostanding, SA, promotora del Parc Empresarial Grandland Badalona Sud. El cas és que l’Ajuntament pretén desconcentrar el sostre industrial aglomerat a la zona industrial sud de Badalona, conformat bàsicament per empreses de procedència xinesa. Amb aquest objectiu, el govern local vol requalificar unes parcel·les en l’entorn de Les Guixeres per tal de cedir-les a Eurostanding i que construeixi noves naus per fomentar la captació de negoci, d’activitats i crear potencials llocs de treball. La contrapartida seria que la promotora cediria a l’Ajuntament uns terrenys en propietat, equivalents en extensió, en la zona de Can Ruti, on l’administració local podria augmentar el conjunt d’equipaments socio-sanitaris, docents i de recerca vinculats a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol.

    PSC i Iniciativa-EUiA, no obstant, no van estar d’acord amb el plantejament ja que, asseguren, l’Ajuntament surt perdent en l’intercanvi i només Eurostanding surt beneficiada. El regidor d’ICV-EUiA, Àlex Mañas, va titllar l’operació de “pelotazo urbanístico” i el líder dels socialistes, Jordi Serra, creu que “la venta” dels terrenys del polígon de Pomar és molt a la baixa i que es tracta d’un “punt estratègic molt aprofitable”, que ho serà més encara si es culmina la construcció del túnel de la Conreria. En nom de CiU, Ferran Falcó va recordar que qui ha de donar el vistiplau legal al procés serà la Generalitat i que, de ser així, es tractaria d’una operació rentable per a la ciutat.

    PP i Convergència van tirar endavant la proposta inicial amb els vots contraris de PSC i ICV-EUiA.

     

     

    Aturada de la línia de molt alta tensió (MAT)

     

    Més consens s’ha trobat, no obstant, en el torn de les mocions. Iniciativa-EUiA ha proposat aturar la línia de molt alta tensió (MAT), degut a la desinformació en la que es troben els ajuntaments dels municipis per on ha de passar la infraestructura elèctrica, fins que no es coneguin les conseqüències i s’estudiïn totes les possibilitats. PP, PSC i CiU han recolzat una moció que també anava dirigida a secundar la decisió pressa, en el mateix sentit, en el Ple Municipal de Santa Coloma de Gramenet, també afectada per la MAT.

     

     

    Construcció de l’Escola Montigalà

     

    L’altre moció que va trobar força consens va ser la proposada pels socialistes sobre la construcció del nou edifici de l’Escola Montigalà. Després del torn de paraula d’Àngels Martín, de l’AMPA CEIP Montigalà, tots els grups van mostrar el seu recolzament en la causa que els pares i mares de l’escola porten molt de temps reclamant, donat que el nou edifici hauria d’estar construït des del curs 2010-2011. PP, PSC i ICV-EUiA van prometre fer el possible i pressionar a la Generalitat amb l’objectiu de que l’escola sigui una realitat. Per contra, CiU va estar en desacord amb la moció i va argumentar que, tot i desitjar la mateixa finalitat, “s’ha de ser realista” i entendre que serà “molt difícil que el pla de construcció s’inclogui en els propers pressupostos” autonòmics. Ferran Falcó va destacar, però, que continuarà lluitant “en silenci”, com afirma fer sempre, per donar a Montigalà la seva escola.