L’Ajuntament prepara el dispositiu especial per la nit de Sant Joan

  0
  la_foguera_de_sant_joan34904.jpg

  22/06/2013 – La platja començarà a ser desallotjada a partir de les 6 del matí perquè els serveis de neteja la deixin operativa abans de les 10 del matí.

  L’Ajuntament de Badalona ha organitzat un dispositiu per tal de garantir el normal desenvolupament de la revetlla de Sant Joan a la platja i per assegurar el civisme i la convivència en una nit especial, en què es fa un ús més intensiu d’aquest espai públic, i possibilitar el seu estat habitual el dia 24.

   

  En aquest operatiu hi participen les Àrees de Seguretat, Convivència i Participació; de Medi Ambient i Sostenibilitat;i  de Via Pública i Mobilitat de l’Ajuntament de Badalona; Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

   

  Neteja

   

  Les feines de neteja al litoral començaran a les 6 del matí del dia 24. Per aquest motiu, s’estableix que el límit d’horari per ocupar la platja durant la revetlla serà les 5.45 hores. Així es comunicarà a totes les persones que ocupin l’espai de platja a través de megafonia. A partir de les 6 hores, la Guàrdia Urbana procedirà a desallotjar la gent que hi resti.

   

  La neteja s’iniciarà simultàniament a la platja dels Pescadors. Els efectius es dividiran en dues brigades. Una brigada anirà avançant en direcció sud i l’altra en direcció nord. Els agents de seguretat aniran desallotjant a les persones que quedin a la platja i acompanyaran a les garbelladores i al personal de neteja per tal de facilitar les tasques de neteja.

   

  Totes les fogueres que no es puguin retirar es deixaran senyalitzades amb malla de plàstic de color taronja per poder ser visualitzades per les persones que vagin a la platja. Un cop s’hagin extingit es recolliran

   

  Si alguna zona de la platja resta especialment bruta, es tancarà l’accés per tal que cap usuari pugui fer servir aquest tram fins que no estigui en condicions òptimes de neteja.

   

  Neteja de la sorra

  La neteja de la sorra anirà a càrrec de la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i comptarà amb dos tractors amb garbelladora, dos vehicles 4×4 per recollir residus i buidar papereres, un camió compactador i 14 persones.

   

  Feines prèvies

  Per tal de facilitar les tasques de recollida de residus, s’ubicaran a la plataforma del Lleixiu i a la zona de davant de l’Anís del Mono contenidors del tipus banyera i de càrrega lateral per fer que els recorreguts de la garbelladora i dels vehicles 4×4 siguin més curts.

   

  Seguretat

  L’operatiu comptarà amb la presència de 19 agents i un coordinador de la Guàrdia Urbana, als quals s’uniran sis policies més a partir de les 6 del matí, i de vuit Mossos d’Esquadra.

   

  Neteja del passeig marítim i dels seus accessos

  La neteja del passeig Marítim i accessos, a càrrec de l’Àrea de Via Pública i Mobilitat, comptarà amb 13 persones en total, dos camions amb plataforma i grua, dos escombradores mixtes i una brigada d’escombrada manual.

   

  Servei de salvament i socorrisme

  L’empresa PROACTIVA, concessionària del Servei de salvament i socorrisme a la platja de Badalona, oferirà un servei extra de nit amb la presència de personal médic, una ambulància, una embarcació i sis socorristes.

   

  Guinguetes i bars

  Les guinguetes que donen servei de temporada de bar a les platges podran estar obertes fins a les 4 hores. A les 5 hores, aquests establiments han d’estar definitivament tancats, amb el material de la terrassa recollit i amb la zona adjacent neta de residus.

   

  Fogueres

  Estarà totalment prohibit qualsevol tipus de foguera a la platja, incloses les barbacoes, i tampoc es podrà acampar.

   

  Pont del Petroli

  El pont del Petroli romandrà tancat des de les 21 hores del dia 23 fins a les 10 hores del dia 24.

   

  S’establiran controls als accessos al passeig Marítim i al carrer d’Eduard Maristany

  La Guàrdia Urbana de Badalona establirà controls als accessos al passeig Marítim i al carrer d’Eduard Maristany durant la celebració de la revetlla de Sant Joan. La finalitat és assegurar l’accés dels serveis assistencials i d’urgència a la platja i evitar el col·lapse de trànsit. Els controls estaran en funcionament des de les 19 hores del dia 23 fins a les 6 hores del dia 24 de juny.

   

  En aquesta mateixa línia, la Guàrdia Urbana limitarà l’accés generalitzat de vehicles quan ja no hi hagi places disponibles d’estacionament, excepte als veïns de la zona, els quals hauran de mostrar la corresponent identificació acreditativa.

   

  L’Ajuntament recomana a tothom que vulgui anar a la platja el dia 24 al matí que no ho faci fins les 10 hores, que és quan l’operatiu de neteja estarà finalitzant les seves tasques.

   

  D’altra banda, l’Ajuntament de Badalona recomana seguir els consells de Protecció Civil per preparar les fogueres de la revetlla.

   

  Consells de Protecció Civil

   

  • No s’ha de guardar cap article pirotècnic a les butxaques. Es pot encendre i explotar al damunt.
  • No s’ha de posar mai la cara ni cap membre a sobre o davant de qualsevol article pirotècnic encès. En cas contrari, es poden patir greus cremades, accidents oculars o traumatismes.
  • No s’han de llençar coets, globus o altres artefactes que continguin foc a menys de 500 metres del bosc. Podrien calar foc i provocar un incendi forestal
  • S’han de tancar les portes i finestres quan hi hagi focs d’artifici al carrer. Així s’evitarà el risc que l’habitatge s’encengui.
  • S’ha de procurar encendre el ble per l’extrem perquè doni temps d’enretirar-se.
  • Les candeles romanes que no tinguin mànec especial s’han de fixar en un forat o en un test amb sorra per no cremar-se
  • Quan s’utilitzin focs artificials, s’ha de vigilar que no hi hagi a la vora líquids inflamables. S’encenen fàcilment i els vapors poden explotar
  • Si un petard no s’encén bé, no s’ha de tocar fins que passi mitja hora, i llavors remullar-lo.
  • No s’han de ficar trons dins de totxanes ni ampolles ni a les fustes del passeig Marítim perquè, en explotar, fan metralla que surt incontroladament.
  • No s’ha de tirar cap coet amb la mà, ni amb la canya trencada, perquè sortirà en una direcció inesperada i pot explotar malament.
  • No s’ha de tallar el tro final d’una traca. La seva explosió fora de la traca podria fer molt de mal.
  • No s’ha de llençar cap petard contra algú altre. Se’l pot ferir greument.
  • S’han de fixar bé les rodes d’artifici. Així s’evitarà que cremin incontroladament.
  • No s’ha d’encendre cap petard dins les cases
  • No s’han de subjectar els petard amb les mans
  • Cada article s’ha d’encendre seguint estrictament les instruccions concretes.