L’Ajuntament presenta al Consell Municipal de l’Habitatge la inversió de 8 milions d’euros per a la creació d’un parc públic de pisos

    0
    IMG_1745.JPG

    06/04/2018 – L'Ajuntament de Badalona ha anunciat una sèrie de mesures per fer front al problema de l'accés a l'habitatge i dels desnonaments, com una línia d'ajuts al lloguer de 352.000 euros i la compra de pisos de segona mà. Aquesta mesura forma part d'una inversió de 8 milions d'euros per a la creació d'un parc públic d'habitatge que el consistori badaloní va anunciar al novembre de 2017 i que ha presentat davant el Consell Municipal de l'Habitatge, format per entitats socials, sindicats i partits polítics.

    L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, va remarcar que l’habitatge “és un dels problemes més greus que afecta la ciutadania” i va tornar a denunciar que “la situació s’ha agreujat els darrers anys amb la pèrdua d’eines jurídiques que han afavorit els interessos dels grans propietaris, que, a més, ens dificulten fer polítiques actives de proximitat”. Els ajuts al lloguer es convocaran a partir del quart trimestre d'aquest any i seran complementaris als de les convocatòries obertes de la Generalitat. El programa d'adquisició pública d'habitatge, a més, preveu l'adquisició de 79 habitatges de segona mà i ja s'ha iniciat el tràmit per a la compra de dos d'aquests immobles.