L’Ajuntament tancarà aquest 12-O per una ordre judicial que titlla de “cop d’estat”

  0
  viver.jpg

  11/10/2016 – Una resolució judicial a la petició presentada per la Delegació del Govern obliga al consistori badaloní a tancar amb motiu de la Hispanitat; els regidors i càrrecs de confiança seran a les portes del Viver tot el matí.

  Finalment, l'Ajuntament de Badalona tancarà aquest dimecres amb motiu de la festa del 12 d'octubre. El govern local acatarà així l'ordre judicial a instància de la Delegació del Govern d'Espanya, tot i que no sense retrets. Per començar, els càrrecs electes de l'executiu i els càrrecs de confiança han anunciat aquest dimarts que seran durant tot el matí de dimecres a les portes del Viver per atendre les peticions i consultes de la ciutadania que es puguin apropar o que tenien intenció de realitzar algun tràmit. Encara que les portes de l'edifici municipal hauran de ser tancades, asseguren desobeir en aquest sentit.

   

  Els representants de l'equip de Dolors Sabater, que fins dijous estarà a Colòmbia amb motiu d'una cimera de governances municipals, ha decidit respectar la decisió, després de consultar amb els serveis jurídics, tot i que no comparteixen la resolució i defensen la determinació que havien pres. “La decisió estava comunicada com tocava i tenia un expedient darrera. No ens han donat marge de temps per poder contestar ni presentar un recurs contra una resolució discutible”, ha etzibat l'alcalde accidental, Oriol Lladó.

   

  El tinent d'alcalde Jose Téllez s'ha mostrat contundent i ha titllat l'ordre judicial de “cop d'estat a la sobirania local”. “El Partit Popular utilitza les institucions democràtiques i judicials per atacar governs locals com el nostre. S'ha de denunciar. La interlocutòria està carregada de pes polític”.

   

  La reacció arriba després que aquest dimarts al migdia el jutjat contenciós administratiu número 14 de Barcelona hagi prohibit que el Consistori obri les oficines municipals del Viver i de l'Oficina Tributària aquest dimecres, contra la celebració del 12 d'octubre. El jutge ha resolt de manera favorable el recurs judicial presentat dilluns per la Delegació del Govern, que pretenia impedir l'obertura de l'Ajuntament.

   

  L'acta judicial afirma que “la fixació d'un dia com a festivitat nacional obeeix a raons socials i culturals, que reflecteixen un interés general, social o col·lectiu”, i que obrir “causaria perjudicis irreparables a l'interés general o col·lectiu en la celebració d'una festividad nacional”. “La decisió de l'Ajuntament obeeix a un determinat plantejament polític o ideològic”, i en conseqüència, “la decisió individual de cada treballador d'anar o no a treballar aquest dia pot no ser enterament llibre”, considera el jutge, que també destaca que el Consistori no tenia competència per prendre aquesta decisió.

   

  Segons ha explicat Téllez, prop d'una cinquantena de treballadors s'havien presentat voluntàriament per a treballar aquest dimecres, un 10% de la plantilla que es podia acollir a aquesta opció i la quantitat suficient, ha dit, per garantir uns serveis mínims d'atenció.