L’alcalde Garcia Albiol anirà a judici el proper 20 de novembre

  0
  albiol.JPG

  09/07/2013 – Ja està fixada la data del judici per presumpta provocació a l'odi i a la discriminació; el batlle afronta una petició d'un any de presó i inhabilitació especial i 8.000 euros de multa.

  L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, serà jutjat el proper 20 de novembre per un delicte de provocació a l’odi i a la discriminació per haver repartit a diversos barris de la ciutat milers de fullets que vinculaven “inseguretat” i “delinqüència” amb la immigració, sobretot amb el col·lectiu de gitanos romanesos, el passat 2010.

   

  SOS Racisme i la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya van presentar denúncies. Tot i que el jutjat va arxivar la causa en dues ocasions, l’Audiència de Barcelona la va reobrir fa uns meses en considerar que els fullets en qüestió poden ser “un atac a la dignitat i l’honor” de la comunitat afectada.

  El batlle ‘popular’ afronta una petició de pena per part de la Fiscalia d'un any de presó, 8.000 euros de multa i la seva inhabilitació especial pel dret de sufragi passiu durant el temps de condemna.