L’AMB votarà l’anul·lació del concurs de Nitbus

  0
  IMG_2157_0_1.JPG

  16/11/2016 – El consell metropolità debatrà el proper ple, el 29 de novembre, la proposta per reiniciar la licitació dels autobusos nocturns, tal i com demanava TUSGSAL.

  Si res no canvia en les dues properes setmanes, tot apunta a que el concurs a través del qual l'Àrea Metropolitana de Barcelona adjudica el Nitbus tornarà a començar. Després de pràcticament dos anys des que la renovació del servei sortís a licitació, encara sota el mandat de Xavier Trias, l'AMB prendrà una decisió definitiva i anul·larà l'adjudicació inicial.

   

  Segons han avançat aquests dies alguns mitjans econòmics, i tal i com han confirmat fonts de l'ens metropolità al Diari de Badalona, el proper plenari debatrà i -en principi- aprovarà la proposta redactada pels serveis jurídics per a anul·lar de ple dret el concurs i reiniciar tot el procés. La determinació final se sustentarà en els informes que asseguren que el concurs hauria d'haver estat patrocinat al Diari Oficial de la Unió Europea, i que al no haver-ho fet obre la via de la suspensió.

   

  Un cop sigui aprovada la iniciativa, els dies posteriors l'AMB publicarà a tots els diari oficials el concurs, tal i com marca el reglament, i des de llavors haurà de passar un any perquè s'iniciï el nou procés de licitació. Serà llavors quan les empreses tornin a presentar les seves ofertes. 

   

  La decisió definitiva es produirà després de dos anys de reclamacions, recursos judicials i informes que TUSGSAL, des del primer moment, ha defensat l'anul·lació del concurs per presumptes irregularitats en les formes, tal i com ha demanat davant de diferents estaments.