L’Associació Judo Baetulo inicia una nova temporada

  0
  Equipo Asjuba Ne waza.jpg

  22/09/2014 – Els judokes van començar temporada el passat dissabte, 20 de setembre, amb un entrenament tècnic i pràcitc, i a més, van gaudir d'una clase de 'Ne Waza'.

  Els judokes de l’Associació Judo Baetulo van començar la seva temporada el passat dissabte, 20 de setembre, amb un entrenament tècnic i pràctic, dirigit pel vicepresident esportiu de la Federació Catalana de Judo i reconegut mestre internacional, Jordi Yuste.

   

  Els alumnes d’en Jordi García, mestre també de l’ASJUBA amb més de 30 anys d’experiència, van gaudir d’una classe de Ne Waza, de tècniques de judo al terra, per perfeccionar les seves accions de combat.

   

  Destacar que el judo, a més de ser un esport olímpic des de 1964 amb més de cent anys d’història, va ser creat pel mestre japonès Jigoro Kano i és l’únic esport reconegut que contempla la lluita dempeus , és a dir, les claus que normalment veiem consisteixen  en projectar al company sempre amb control al terra per guanyar el combat, i la lluita al terra on els esportistes poden fer immobilitzacions (mantenir l’esquena del rival 20 segons amb contacte al terra), i escanyar o fer luxacions de colze, sempre amb control fins que el rival abandoni reconeixent la seva derrota.

   

  A més, el judo, en néixer del Jiu Jitsu de l’època feudal japonesa, adaptant tècniques per crear un esport no violent, contempla la defensa personal, per el que la seva pràctica, en el temps, dóna seguretat, autoestima i capacitat de reacció per les situacions difícils que nosaltres mateixos ens podem trobar a la vida diària.