L’empresa adjudicatària de la vigilància de platges renuncia i Proactiva se’n fa càrrec provisionalment

  0
  socorrisme.jpg

  14/06/2017 – Quan tot semblava enllestit, els guanyadors del negociat renuncien a prestar el servei i l'Ajuntament li encarrega de forma puntual a Proactiva.

  Ha començat la temporada oficial de platja però la resolució del servei de socorrisme de costa encara no ha conclòs. Després d'haver hagut de recórrer a un negociat d'urgència per encarregar el servei d'aquest 2017, l'Ajuntament va adjudicar finalment el contracte la setmana passada a l'empresa que havia presentat la millor oferta. Tot semblava enllestit, però van renunciar a darrera hora.

   

  Des del cap de setmana, les platges ha comptat amb servei de salvament, això sí. Proactiva, el grup amb seu a la ciutat que s'havia encarregat del socorrisme de forma ininterrompuda des de 2009, se n'està fent càrrec aquests dies de “forma puntual”. Fonts municipals expliquen que “ja s'havia previst que, de forma transitòria, una empresa coneixedora de l'entorn prestés el servei”, Proactiva, en aquest cas.

   

  Crítiques del Partit Demòcrata i el PP

   

  El Partit Demòcrata ha criticat la situació que s'està vivint entorn al servei de socorrisme. “Si bé és cert que dissabte, dia 10, a les platges de Badalona hi havia 10 socorristes, també és ben cert que les torres de vigilància no estaven instal·lades, no hi havia servei de megafonia, no hi havia cap embarcació de salvament i no s’oferia el servei d’acompanyament a l’aigua a les persones amb mobilitat reduïda”, assegura el regidor Pere Martínez Carreté.

   

  El PP també ha lamentat que la temporada de platja "hagi començat sense disposar del servei d’acompanyament a les persones amb mobilitat reduïda". “Es tracta d’un servei fonamental que s’ha d’assegurar per tal que totes aquelles persones amb problemes tinguin accés fins a l’aigua de la platja a través d’una cadira amfíbia i l’acompanyament de voluntaris”, critica la portaveu del grup popular, Sònia Egea. D'altra banda, denuncien que s'ha suspés la Festa del Mar per uns "problemes econòmics que no són certs".

   

  Des del govern asseguren que el servei “s’està prestant amb normalitat des de l’inici de la temporada de platges” i que “l’empresa que va quedar en segona posició ha de lliurar la documentació dins del termini i si tot està en regla, començarà immediatament a prestar el servei”.