Les ajudes del govern municipal pels llibres de text encara no tenen data

  0
  libros.jpeg

  21/01/2013 – Tot i que les aportacions, que oscil·laran entre els 40 i 105 euros, havien de començar a arribar a finals del primer trimestre de curs, els diners continuen sense arribar.

  Els diners que el govern municipal té previst destinar a donar ajudes per costejar una part dels llibres de text dels nens de la ciutat sembla no arribar. Al setembre, l’Ajuntament va explicar que els recursos no eren suficients per finançar la gratuïtat dels materials escolars, tal i com havia promès el PP durant la campanya electoral, i que només podria pagaria una part dels mateixos.

   

  Les ajudes econòmiques havien d’arribar a finals del primer trimestre de curs, segons assegurava al setembre el regidor d’Educació, Juan Fernández. Amb el segon trimestre iniciat, molts pares i mares es pregunten si, finalment, rebran l’aportació monetària o no. Fonts municipals expliquen que encara no hi ha hagut novetats i que esperen rebre els diners properament, tot i que no hi ha una data fixada. En uns dies, expliquen, s’informarà les famílies del procediment a seguir per cobrar les ajudes.

   

  Tal i com el Consistori va informar, les aportacions oscil·laran entre els 40 i 105 euros, i en seran beneficiaris els escolars de primària, secundària obligatòria i educació especial dels centres públics i concertats de Badalona.

   

  Les quantitats dels ajuts per cada alumne seran de 40 euros per als estudiants d’educació especial, 60 per als d’educació primària i 105 per als d’educació secundària. Els pares, mares o tutors hauran de signar un compromís de retorn dels llibres a final de curs per tal que aquests puguin ser reutilitzats els cursos següents.

   

  Al voltant d’uns 23.000 alumnes, dels quals prop de 14.000 estan escolaritzats a primària, 9.000 a secundària obligatòria i 140 a educació especial, rebran les ajudes.

   

  Cal recordar que aquesta mesura ha estat fruit de polèmiques en els sectors educatiu i polític de la ciutat. Una de les crítiques més professades és que l’ajuda és indiscriminada i no té en compte la renda de les famílies que la reben.